Fontos győzelem a Zalaegerszeg ellen!

Kodro duplázott, Kastrati is betalált! Remek hangulatban tarotttunk három pontot a MOL Aréna Sóstóban!

OTP Bank Liga, 2022-2023, Tavaszi szezon, 32. forduló

20 május szombat

MOL Fehérvár FC

3-0

MOL Aréna Sóstó Székesfehérvár

Zalaegerszegi TE FC

MOL Fehérvár FC

Kovács Dániel - Marcel Heister , Stopira , Csongvai Áron , Bese Barnabás - Jevhen Makarenko (Tobias Christensen 80') , Deybi Flores - Schön Szabolcs (Lyes Houri 69') , Kenan Kodro (Katona Mátyás 73') , Lirim Kastrati - Dárdai Palkó (Alef 80')

Zalaegerszegi TE FC

Demjén Patrik - Kálnoki-Kis Dávid (Lesjak Zoran 40') , Szendrei Norbert (Papp Csongor 72') , Ikoba Eduvie (Klausz Milán 46') , Kovács Barnabás , Huszti András , Csóka Dániel (Meshack Ubiochioma 46') , Bedi Bence , Mocsi Attila , Szalay Szabolcs , Németh Dániel

Játékvezetők
Pintér Csaba

Pintér Csaba

Vígh-Tarsolyi Gergő, Szalai Dániel, Antal Péter, Vad II István, Kovács Imre

Rendkívül fontos mérkőzésen fogadtuk a Zalaegerszeget a MOL Aréna Sóstóban szombat délután az OTP Bank Liga 32. fordulójában. Vezetőedzőnk, Bartosz Grzelak a Kovács D. - Bese, Csongvai, Stopira, Heister - Flores, Makarenko - Kastrati, Kodro, Schön - Dárdai csapatot küldte kezdőként a pályára.

 

Nekiestünk a vendégeknek, az első percben Dárdai lőtt kapu fölé, majd 2. percben Mocsi buktatta Schönt a tizenhatoson belül - büntető! A 11-est Kenan Kodro magabiztosan gurította be a bal alsó sarokba (1-0)!  A 10. percben Kastrati beadását Demjén kiejtette, de végül javított a ZTE válogatott kerettag kapusa. A másik oldalon Szalay lövését védte Kovács Dániel.

18 perce tartott a találkozó, amikor Csongvai mentett óriásit Németh Dániel elől, majd pár perc múltán ismét a ZTE fiatal támadója veszélyeztetett, de lövése elakadt a blokkban. A 31. percben Flores ment el a jobb oldalon egy szöglet utáni kipattanóval, a sarokrúgás után a tizenhatoson belül maradó Csongvai fejét meg is találta, védőnk fejesét viszont óriási bravúrral védte Demjén. A 39. percben megszereztük második gólunkat! Makarenko adott remek labdát Kastratinak, aki egyedül vitte Demjénre a labdát, majd elpasszolta a labdát a kapus lábai között (2-0)!

A 45. percben Kastrati indult meg egy ZTE-szöglet után a kék-fehérek kapuja felé, Schön jött középen, de nem volt jó a beadás, majd a hosszabbításban Ikoba fejesét védte Kovács, majd 2-0-s Vidi-vezetésnél lefújta a félidőt Pintér Csaba.

A második játékrész a csereként beálló Meshack lövésével kezdődött, azonban a 49. percben már ismét Vidi-gólnak örülhettünk: Dárdai beadását Kodro fejelte a hálóba (3-0)!  Három perccel később Németh lövését tenyerelte szögletre Kovács, az 57. minutumban pedig Szalay próbálkozása szállt el a kapu felett. Tíz perccel később ismét a fiatal csatár kísérletezett, Kovács újra a helyén volt, majd Lyes Houri lépett pályára Schön Szabolcs helyett.

Kodro Kenan

#19

Kodro Kenan

Támadó

2023-2024 szezon

17 Meccs

9 Gól

1438 Játszott perc

 

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek