Fontos győzelem a Zalaegerszeg ellen!

Kodro duplázott, Kastrati is betalált! Remek hangulatban tarotttunk három pontot a MOL Aréna Sóstóban!

OTP Bank Liga, 2022-2023, Tavaszi szezon, 32. forduló

20 május szombat

MOL Fehérvár FC
  • Kodro
  • Kastrati
  • Kodro

3-0

MOL Aréna Sóstó Székesfehérvár

Zalaegerszegi TE FC

MOL Fehérvár FC

Kovács Dániel - Bese Barnabás, Csongvai Áron, Stopira, Marcel Heister - Deybi Flores, Jevhen Makarenko (Tobias Christensen 80') - Lirim Kastrati, Kenan Kodro (Katona Mátyás 73'), Schön Szabolcs (Lyes Houri 69') - Dárdai Palkó (Alef 80')

Zalaegerszegi TE FC

Demjén Patrik - Kálnoki-Kis Dávid (Lesjak Zoran 40'), Szendrei Norbert (Papp Csongor 72'), Ikoba Eduvie (Klausz Milán 46'), Kovács Barnabás, Huszti András, Csóka Dániel (Meshack Ubiochioma 46'), Bedi Bence, Mocsi Attila, Szalay Szabolcs, Németh Dániel

Játékvezetők
Pintér Csaba

Pintér Csaba

Vígh-Tarsolyi Gergő, Szalai Dániel, Antal Péter, Vad II István, Kovács Imre

Rendkívül fontos mérkőzésen fogadtuk a Zalaegerszeget a MOL Aréna Sóstóban szombat délután az OTP Bank Liga 32. fordulójában. Vezetőedzőnk, Bartosz Grzelak a Kovács D. - Bese, Csongvai, Stopira, Heister - Flores, Makarenko - Kastrati, Kodro, Schön - Dárdai csapatot küldte kezdőként a pályára.

Nekiestünk a vendégeknek, az első percben Dárdai lőtt kapu fölé, majd 2. percben Mocsi buktatta Schönt a tizenhatoson belül - büntető! A 11-est Kenan Kodro magabiztosan gurította be a bal alsó sarokba (1-0)! A 10. percben Kastrati beadását Demjén kiejtette, de végül javított a ZTE válogatott kerettag kapusa. A másik oldalon Szalay lövését védte Kovács Dániel.

18 perce tartott a találkozó, amikor Csongvai mentett óriásit Németh Dániel elől, majd pár perc múltán ismét a ZTE fiatal támadója veszélyeztetett, de lövése elakadt a blokkban. A 31. percben Flores ment el a jobb oldalon egy szöglet utáni kipattanóval, a sarokrúgás után a tizenhatoson belül maradó Csongvai fejét meg is találta, védőnk fejesét viszont óriási bravúrral védte Demjén. A 39. percben megszereztük második gólunkat! Makarenko adott remek labdát Kastratinak, aki egyedül vitte Demjénre a labdát, majd elpasszolta a labdát a kapus lábai között (2-0)!

A 45. percben Kastrati indult meg egy ZTE-szöglet után a kék-fehérek kapuja felé, Schön jött középen, de nem volt jó a beadás, majd a hosszabbításban Ikoba fejesét védte Kovács, majd 2-0-s Vidi-vezetésnél lefújta a félidőt Pintér Csaba.

A második játékrész a csereként beálló Meshack lövésével kezdődött, azonban a 49. percben már ismét Vidi-gólnak örülhettünk: Dárdai beadását Kodro fejelte a hálóba (3-0)! Három perccel később Németh lövését tenyerelte szögletre Kovács, az 57. minutumban pedig Szalay próbálkozása szállt el a kapu felett. Tíz perccel később ismét a fiatal csatár kísérletezett, Kovács újra a helyén volt, majd Lyes Houri lépett pályára Schön Szabolcs helyett.

Kodro Kenan

#19

Kodro Kenan

Támadó

2023-2024 szezon

18 Meccs

11 Gól

1518 Játszott perc

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek