A két vezetőedző értékelte a MOL Fehérvár FC - ZTE FC bajnoki mérkőzést

Bartosz Grzelak és Boér Gábor nyilatkozott a lefújás után.

Bartosz Grzelak:

"A mérkőzést megelőzően elmondtam a játékosoknak, hogy az utolsó hazai mérkőzésen fontos, hogy jó teljesítményt nyújtsunk a szurkolóink előtt és megszerezzük a három pontot, hiszen a bennmaradásért harcolunk. Látható volt, hogy jól reagáltak erre a játékosok. Az első pillanattól kezdve támadtunk és mentünk előre. Lehetett látni, hogy nagyon szeretnénk ma nyerni. Fontos volt, hogy nagyon gyorsan megszereztük a vezetést, ez hozta magával a további magabiztosságot a csapatnak. A hátrányban játszó ZTE részére felkínáltuk ezután a területeket, nekünk pedig több tér maradt támadásokat vezetni az ő vonaluk mögött. Amennyiben az átmeneteket jobban megoldjuk, több gólt is szerezhettünk volna, de elégedett vagyok a három rúgott góllal és azzal is, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a találkozót."

Vezetőedzőnket a sajtótájékoztatón Kovács Dániel, Kodro, Schön és Kastrati teljesítményéről is külön kérdezték, illetve arra is rátértek, hogy mire gondolt akkor, amikor Kodro ismét odaállt a büntető mögé a Mezőkövesd ellen kihagyott tizenegyes után.

"Kovács Dániel remekül védett ma, de amióta én itt vagyok, amúgy is elégedett vagyok vele az edzéseken és a mérkőzéseken is. Több meccset is lehoztunk kapott gól nélkül, neki is köszönhetően. Kodro pedig duplázott, amikor pedig van egy ilyen kapus-, és egy ilyen támadó teljesítmény, akkor sikeres lehet az egész csapat is. Ami Kastratit és Schönt illeti: a ZTE más felállásban állt fel, mint amire számítottunk, mert ritkán játszanak 3-4-3-at, de a bemelegítés előtt felkészítették erre a játékosokat. A szélsőknek mondtuk, hogy kezeljék a szárnyvédőket. Egy dolog nem tetszett, hogy emiatt hátul hatos sor alakult ki nálunk a védelemben, néha túlzottan hátranyomtak minket, de ezt leszámítva szerintem rendben volt a reakció erre a felállásra. Kodro továbbra is az elsőszámú ítéletvégrehajtónk volt, így örültem annak, hogy ő állt oda ismét a büntetőhöz. Persze egy labdarúgóedző mindig automatikusan a legrosszabb forgatókönyveket is lejátssza a fejében. Szóval arra is gondoltam, hogy mi lesz akkor, ha esetleg kimarad a 11-es. De ezúttal magabiztosan értékesítette a büntetőt. A meccsterv viszont nem változott volna akkor sem, ha kimarad a 11-es."

Boér Gábor:

"A korai első gól demoralizáló volt számunkra, a Vidinek pedig megkönnyítette a helyzetét. Ki nem kényszerített hibák után többször is átrohant rajtunk a hazai csapat. Mi is sokszor eljutottunk a Vidi tizenhatosán belülre, de nem voltunk elég hatékonyak az utolsó harmadban és a kapu előtt. Talán több kapuralövésünk is volt, mint a hazaiaknak, de a minőség hiányzott. A kapott góluk után még jobban kinyíltunk, még több területet hagytunk az ellenfélnek, ráadásul kényszerűségből is cserélnünk kellett. A csapat melózott próbálkozott, rengeteget futott. Igyekeztünk magasan letámadni, nem volt mentalitásbeli probléma. Minőségben volt hiány, de direkt készültünk arra, hogy megállítsuk azokat a hangokat, hogy mi nem vesszük ezt komolyan ezt a mérkőzést. Most pedig az a célunk, hogy hazai pályán szépen búcsúzzunk a csodálatos közönségünktől, akik ma is sokan elkísértek minket."

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek