MAGYAR VÁLOGATOTT

Fiolával és Kalmárral nyert, nagyon közel az újabb Eb-kijutáshoz a válogatott!

Ahogy idegenben, úgy hazai pályán is 2-1-re győztük le a szerb válogatottat. Fiola Attila kezdett, Kalmár Zsolt csereként játszott.

A mérkőzés előtt az Európa-bajnoki selejtezőcsoportját vezető magyar labdarúgó-válogatott a vele azonos pontszámmal álló, de eggyel több meccset játszott Szerbiát fogadta telt ház előtt a Puskás Arénában - Marco Rossi Fiola Attilát a kezdőbe jelölte, Kalmár Zsolt a cserepadon kezdte a mérkőzést.

A 20. percben megszereztük a vezetést, amikor korábbi játékosunk, Nego robogott el a jobb oldalon, középreadása után Varga Barnabás lőtt a kapuba (1-0)! A magyar csapat uralta a meccset, így meglepetésként hatott, hogy a 33. minutumban Pavlovic egy szöglet utáni fejessel kiegyenlített (1-1). De nem kellett sokat várni az újabb vezetésre: egy percen belül Sallai Roland 20 méterről lőtt nagy gólt a kapu jobb oldalába, a gólpasszt itt is Nego adta (2-1)!

Az eredmény nem változott a szünetig, sőt a meccs végéig sem! A második játékrészben fejeltünk a felső lécre, a szerbek lőttek dupla kapufát és volt egy les miatt érvénytelenített góljuk, hibáztunk ziccert, de a 6 perces hosszabbítás végére is maradt a 2-1-es eredmény.

Kalmár Zsolt a 63. percben állt be, a hosszabbításban sárga lapot kapott, majd a lefújás után a második sárgát is megkapta, így piros lapot mutatott fel neki a játékvezető. Fiola Attila a 74. percig volt a pályán.

Győzelmével a magyar válogatott 13 pontjával vezeti selejtezőcsoportját, így három mérkőzéssel a selejtezők vége előtt nagyon közel került az egyenes ági Eb-kvalifikációhoz! Gratulálunk!

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek