Feczesin Róbert: „Ha a mérkőzések nagy részét kapott gól nélkül tudjuk lehozni, az egy jó alap”

Csapatunk támadója a mögötte álló szezon kapcsán azt is elmondta, nehezen jött játékba a csapat.

Hullámzó őszön vagy túl te is és a csapat is. Milyennek láttad az elmúlt félévet?

Az őszi szezon nagyon nehezen indult az egész csapatnak és nekem is. Nehezen jöttünk játékba, nehezen tudtuk megszokni az akkori edzőnknek a taktikáját. A változásoknak köszönhetően, ha nem is kezdtünk szárnyalni, de a hazai mérkőzéseket már behúztuk, jöttek az eredmények, Debrecenben pedig szép, és a csapat lendületére pozitívan ható győzelmet arattunk. Az ősz folyamán nekem negatív fordulópont volt a Szuperkupa-döntőn történt sérülésem, nem csak fizikálisan, de mentálisan is visszavetett. Viszont úgy érzem, ahogy a csapat talpra állt, én is kikecmeregtem belőle. A legfontosabb az, hogy az ősz végére eredményesek lettünk, és a dobogóig jutottunk.

Melyik volt a legemlékezetesebb mérkőzés számodra?

Sok emlékezetes mérkőzés volt, de a debreceni meccset emelném ki. Nem elsősorban magam miatt, hanem mert a csapat hosszú idő után tudott újra idegenben nyerni, és ez óriási lökést jelentett nekünk a folytatáshoz. Önbizalmat adott a csapatnak, hogy idegenben is képesek voltunk győzni, ráadásul mindezt stabil játékkal értük el.

Hogyan telik a téli szünet?

Juhász Roli barátommal, Kovács Istvánnal és a barátnőjével, valamint Sándor Pistivel (Sándor György testvére - a szerk.) elutaztunk meglátogatni Sándor Gyurit Ausztráliában; a karácsonyt itt töltöttük, és szilveszterezni is a kenguruk földjén fogunk. Gyuriéknál még tart a bajnokság, voltunk kint egy meccsükön is, a listavezető ellen értek el értékes döntetlent. Alapvetően pihenéssel töltöm az ünnepeket.

Január első napjaiban elkezdődik a felkészülés a következő félévre. Mit vársz a tavaszi szezontól?

A csapattól azt várom, hogy folytassuk a megkezdett utunkat. Stabil védekezésből kiindulva kell tovább fejlődnünk. Azt gondolom, hogy erre lehet építeni, vagyis ha a mérkőzések nagy részét kapott gól nélkül tudjuk lehozni, az egy jó alap, amiből kiindulva bármikor képesek leszünk rúgni legalább egy, de remélhetőleg inkább két gólt. Természetesen magamtól több gólt várok, ebben a félévben ezzel még adós maradtam. A Magyar Kupában mindenképpen nyernünk kell, a bajnokságban pedig hozni a kötelezőket, és odaérni minimum a második helyre.

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek