INTERJÚ

És egyébként, hogy élsz? - Villámkérdések Haraszti Zsoltnak

2016-ban is folytatódik rovatunk, amiben nem kizárólag a labdarúgással, a meccsekkel kapcsolatban kérdezzük játékosainkat, hanem a mindennapi életükre, szokásaikra vagyunk kíváncsiak, vagyis olyan dolgokra, amelyek a munka vagy a sp

Sziasztok! Helga vagyok, és igyekszem nektek az eddigiektől kicsit eltérően bemutatni azokat a játékosokat, akiket hétről hétre a Vidi mezében láthattok küzdeni a pályán. Legutóbb Horváth Ferenccel, előtte Kovácsik Ádámmal beszélgettem, aktuális "áldozatom" pedig ezútta Haraszti Zsolt lesz. Vágjunk is bele! 

Mesterhármas egy 3-3-as meccsen, vagy győztes gólpassz a 95. percben?

Naná, hogy az utóbbi!

Van valami nagyon kedves emléked, ami egyből eszedbe jutott, amikor megtudtad, hogy visszajössz Fehérvárra?

Kedves emlékből szerencsére volt bőven, de legelőször a fehérvári barátaim ugrottak be. Nagyon sok jó barátom van a csapatban, úgyhogy nagyon örültem, hogy újra itt lehetek. Az ő nevükben nem beszélhetek, de remélem, ők is örültek nekem.

Van most barátnőd?

Igen, komoly kapcsolatban élek már öt éve.

Milyen volt a Valentin nap?

Ez volt az első év, hogy együtt tudtuk tölteni. Eddig sajnos minden évben közbejött valami, edzőtábor vagy más sporttal kapcsolatos elfoglaltság, idén viszont volt minden: vacsora, meglepi, ajándék, ahogy kell.

Romantikus alkatnak tartod magad?

Nem igazán. Igyekszem, de nem az erősségem. Szerencsére a barátnőm elfogadott így, tudja, hogy nem az a típus vagyok, aki forró fürdővel és gyertyákkal várja haza egy nehéz nap után.

Kedvenc filmed?

Ez nehéz kérdés, mert rengeteg filmet szeretek. Filmőrült vagyok, bármit megnézek, kivéve a horror filmeket, mert attól félek. Nagyon sokat járunk moziba is, és tervezem, hogy kipróbáljuk ezt a fekvős mozit is a közeljövőben.

Mit láttál utoljára moziban?

A Deadpool-t, viszont annyira nem jött be.

Van valami az eddigi életed során, amit ma már máshogy csinálnál?

Lényegében mindent ugyanígy csinálnék. Talán egyetlen dolog van. Volt egy súlyos sérülésem az egyik meccsemen, pedig félidőben szólt az egyik masszőr, hogy jöjjek le, mert nem nézek ki jól. Nem hallgattam rá, úgy éreztem, hogy még egy kicsit tudok vállalni, rá három percre pedig lesérültem és ki kellett hagynom nyolc hónapot keresztszalag szakadás miatt. Így utólag visszagondolva, le kellett volna jönnöm, ma már így tennék.

Tudsz főzni?

Az, hogy tudok, az erős túlzás, de amiket anyukám betanított, az jól megy. Bolognai spagetti, chilis bab, ilyesmik. Mondhatjuk, hogy otthon érzem magam a konyhában, a baj inkább az, hogy nagyon lusta vagyok. Szerencsére a barátnőm sokat és nagyon jól főz.

Mi a legnehezebb egy focista életében?

A sok lemondás. Nem tölthetünk annyi időt a családunkkal, barátainkkal, nincs annyi lehetőségünk kikapcsolódni, szórakozni menni. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy megéri a sok áldozat, nem cserélnék senkivel.

Van háziállatotok?

Igen, egy harcos hal, Bobnak hívják. A jelenlegi életvitelünk mellett ez így pont elég, bár a barátnőm minden nap rágja a fülemet egy kiskutya miatt. Talán, majd ha idősebb leszek, esetleg ha családi házba költözünk, akkor beadom a derekam.

Mi a legrosszabb tulajdonságod?

Türelmetlen vagyok. Ha valamit a fejembe veszek, akkor azt azonnal véghez kell vinni, meg kell oldani. Ez egy nagyon rossz oldalam. És talán még az, hogy ami a szívemen, az a számon. Túlságosan őszinte vagyok és ezt a stílust nem mindenki fogadja jól.

Mi a legfontosabb célod jelenleg?

Ha a karrieremet nézzük, szeretnék stabilan játszani, sok gólpasszt adni, sok gólt rúgni és Európa Ligás helyezést elérni a csapattal. Ha a magánéletet, akkor csak annyi, hogy maradjon minden úgy, ahogy most van. Nagyon családcentrikus vagyok, fontos számomra, hogy a családom maradjon egyben és minden rendben legyen.

Általában előre tervezel, vagy spontán típus vagy?

Spontán. Az előbb kifelejtettem a rossz tulajdonságaim közül, hogy nem vagyok túl aktív szabadidőmben. Viszont a barátnőm sokat szeret mozogni, kirándulni, nézelődni. Én szívesebben fekszem az ágyban és pihenek, de ha ő kitalálja, hogy menjünk, akkor megyünk. Nem úgy értem, hogy ő a főnök nálunk, de a programokat ő szervezi.

És ha csak rajtad múlik, akkor mivel töltöd a szabadidődet?

Sokat pihenek, sokat alszom és nagyon szeretek horgászni. Én Pakson lakom és rendszeresen lejárunk a Dunára az öcsémmel és a barátokkal. Ott tökéletesen ki tudok kapcsolódni, poénkodunk, jó a hangulat. Kikapcsolom a telefont, leülök, bedobom a botot és csak nézek ki a fejemből.

Ha nem focista lennél, mivel foglalkoznál?

Biztos, hogy a sport az maradna. Édesapám is sporttal foglalkozik és az egész családra ez a beállítottság a jellemző. Sportmenedzser szakra jártam az egyetemre is, amit sajnos a foci miatt félbe kellett hagynom, de mindenképpen be fogom fejezni.

Mik azok a tulajdonságok, amiket egy nőben keresel?

A barátnőmben minden meg van, amit én fontosnak tartok egy nőben. Szeretem, hogy ilyen tiszta szívű, feltétel nélkül szerető, kedves, házias és őszinte. Első pillantásra tudtam, hogy ő az igazi.

Mi az a tárgy, ami nélkül nem tudnál létezni?

Talán a Playstation. Amikor otthon pihenek, rengeteget játszom.

Mi volt a jeled az óvodában?

Nem emlékszem. Talán zöldalma. Sok időt nem töltöttem az oviban, mert mindig kint fociztam. Ameddig a többiek aludtak, addig én az óvó nénivel és a férjével fociztam kint.

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek