Értékes nemzetközi tapasztalatokkal gazdagododtak az U17-esek Horvátországban

Zimmermann Tamás együttese három mérkőzést játszott a rangos rijekai utánpótlástornán.

U17-es csapatunk az elmúlt három napon a 68. alkalommal megrendezett rangos nemzetközi tornán, a Kvarnerska Rivijerán vett részt Rijekában. Zimmermann Tamás együttese az olasz Torino FC szerdai 3-0-s legyőzése után csütörtökön 2-2-es döntetlent játszott a házigazda NK Rijekával, pénteken pedig 7-3-ra alulmaradt az Eszék (NK Osijek) korosztályos csapata ellen.

“A Torino legyőzése után a Rijeka ellen kiegyenlített mérkőzést játszottunk, és bár a labdabirtoklásban és a helyzetek számában jobban teljesítettek a hazaiak, hátrányból felálltunk, egyenlítettünk, majd fordítottunk, ami nagy fegyvertény volt. Ellenfelünk az utolsó öt percben tudta döntetlenre menteni a meccset, ha sikerült volna megtartanunk az előnyünket, bebiztosíthattuk volna a helyünket a továbbjutók között. Ez sajnos nem sikerült, pénteken az Eszék ellen pedig nem tudtuk megismételni az egy nappal korábbi teljesítményt és intenzív játékot, nagy egyéni hibákból kaptunk gólokat.”

A MOL Fehérvár FC így csoportja harmadik helyén végzett 4 ponttal, a 7 pontos Rijeka és a 6 pontos Eszék mögött és a pont nélkül záró Torinót megelőzve. A szakvezető hasznosnak értékelte a színvonalas nemzetközi megmérettetésen való részvételt.

“Egy jól megszervezett tornán vettünk részt, ahol értékes nemzetközi tapasztalatokkal gazdagodtunk. Három napon belüli három 2x40 perces mérkőzés jelentős terhelést jelentett a csapatnak, de büszke vagyok rájuk.”

NK Rijeka - MOL Fehérvár FC 2-2
MOL Fehérvár FC: Gergely - Gyenti, Horváth, Kiss Á., Kiss M. - Rácz, Borombós, Pető - Szalai, Berecz, Conces
Csereként pályára lépett: Pikács, Rétfalvi, Ambach, Tokody, Gajdóczi, Lehota, Varga, Dobos
Gólszerzőink: Tokody, Varga

NK Osijek - MOL Fehérvár FC 7-3
MOL Fehérvár FC: Tibor - Gyenti, Horváth, Pikács, Dobos - Rácz, Gajdóczi, Borombós - Conces, Ambach, Pető
Csereként pályára lépett: Rétfalvi, Berecz, Szalai, Tokody, Kiss Á., Kiss M., Lehota, Varga
Gólszerzőink: Ambach, Gajdóczi (2)

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: NK Rijeka

További hírek