TUDÓSÍTÁS

Emberhátrányban is legyőztük a Kisvárdát

Zivzivadze az első félidő végén, Dárdai a 75. percben talált be, Mesanovic a legvégén szépített. Stopira a 51. percben, Fiola a hosszabbításban kapott pirosat.

Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a játéknap előtt 100 százalékos Kisvárda Master Good látogatott a MOL Aréna Sóstóba, ez volt csapatunk első hazai mérkőzése a szezonban. Történelmünk során eddig ötször fogadtuk a Kisvárdát, mindegyik alkalommal győztünk - most sem volt másképp.

Szabics Imre vezetőedző ezúttal a Kovácsik - Fiola, Rus, Stopira, Heister - Petrjak, Makarenko, Szendrei, Dárdai - Nikolics, Zivzivadze tizenegynek szavazott bizalmat. 

Várdai szögletekkel kezdődött a meccs, de egyik sem okozott veszélyt, majd Hej 20 méterről leadott lövését jegyezhettük fel az 5. percben, ami mellé szállt. A 13. percig kellett várni az első Vidi-helyzetre, Petrjak rögtön a kapuba is talált, ám les miatt nem adta meg a gólt Berke Balázs. 8 perccel később Mesanovic lőtt 17 méterről kapu fölé, az első félóra végén pedig Melnyik próbálkozását fogta Kovácsik. A 34. percben egy szép támadás végén Petrjak lőtt kapura 18 méterről, egy kisvárdai védő fejjel mentett a kapu torkából. Nem sokkal később Dárdai lőtt távolról, Dombónak nem okozott gondot a középre tartó labda. Úgy tűnt, gól nélküli döntetlennel mennek pihenni a csapatok, de szerencsére nem így történt. A félidő vége előtt Zivzivadze kényszerítőzött szépen Dárdaival, majd 16 méterről, ballal a jobb alsóba lőtt (1-0), így előnnyel várhattuk a folytatást.

Rögtön a játékrész elején Makarenko adott remek labdát Zivzivadzénak, éles szögből leadott lövését Dombó bravúrral védte. Az 51. percben megfogyatkozott csapatunk, miután Stopira szabálytalanságát a játékvezető - a VAR segítségével - úgy ítélte meg, hogy azonnali piros lap jár érte. Nikolicsot Musliu váltotta, hogy stabilizáljuk a védelmet, a Kisvárda pedig elkezdett nyomni, de ez inkább csak labdabirtoklásban mutatkozott meg, nagy helyzetekben nem. Az 56. percben Navratil, a 66. percben Mesanovic lövését hárította Kovácsik.

A 70. percben mi is veszélyeztettünk, Petrjak ugratta ki Dárdait, Dombó azonban jó ütemben vetődött ki a kapujából és elakadt benne a labda. 5 minutummal később már tehetetlen volt a vendégek kapusa: Zivzivadze indította a saját térfeléről induló Petrjakot, aki egyedül végigvezette a labdát a kisvárdai térfélen, majd önzetlenül a túloldalon érkező Dárdainak passzolt, aki néhány méterről becsúszva a kapuba lőtt (2-0).

Jól védekeztünk a hátralévő időben, de a hosszabbítás elején így is szépített a Kisvárda, egy szélről érkező beadást Mesanovic fejelt védhetetlenül a kapunk jobb felső sarkába (2-1).

A 94. percben még Fiolát is kiállította Berke Balázs második sárgával, az eredmény viszont már nem változott. Megszereztük első győzelmünket a 2021-2022-es szezonban, és egyedüli veretlen csapatként várjuk a következő fordulót, amikor az MTK érkezik Székesfehérvárra.   

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek