UTÁNPÓTLÁS

Elstartolt az utánpótlás-bajnokság

Az első tavaszi forduló U17-es csapatunknak sikerült a legjobban.

Két héttel a felnőttek után, az utánpótlás-korosztályok is bajnoki mérkőzésen léptek pályára a hétvégén. U19-es csapatunknak nem sikerült jól a rajt, a Zalaegerszeg otthonában 2-0-s vereséget szenvedtek.

U17-eseink már a felkészülés alatt is rendre megmutatták, csapategységük és harcos játékuk nehéz ellenfelekké teszi őket. A Zalaegerszeg elleni bajnoki rajt pedig újabb bizonyítékkal szolgált, hiszen itthon 4-1-es győzelmet arattak, és Horváth Bálint, valamint Varjas László is két-két találatot szerzett. „A rajton kissé görcsösen kezdtünk, a srácok nagyon bizonyítani akartak, és húsz perc kellett, amíg lassan megnyugodtak a kedélyek, majd fokozatosan átvettük a játék irányítását. Horváth Bálint gólja után már a jól ismert, harcos arcát mutatta a csapat, és magabiztosan értékesítették a helyzeteiket. Büszke vagyok a srácokra, úgy érzem, megérdemelten szereztünk három pontot” – összegzett Kuttor Attila, az U17-es csapat vezetőedzője.

Döntetlennel kezdték a tavaszt U16-osaink, Sóstón 1-1-es végeredmény született a ZTE elleni szezonnyitó mérkőzésen, egyenlítő találatunkat a 84. percben Szileszki Márk szerezte.

Nem sikerült a bravúr a Vidi U15-ös csapatának a tabellán harmadik Budapest Honvéd ellen, a fővárosiak otthonában 2-0-s vereséget szenvedtek. Ugyancsak vereséggel távoztak Kispestről U14-eseink, a Honvéd két találatára csak Bozai Bence góljával tudtunk válaszolni, így 2-1 lett a végeredmény.

Nem versenyző korosztályaink közül U8-asaink ismét remekeltek, és az első helyet szerezték meg az ausztriai Ritzing Tornán úgy, hogy a lejátszott 5 mérkőzésen 17 gólt lőttek és mindössze 2-t kaptak. „Mérkőzésről mérkőzésre jobb teljesítményt nyújtottunk, és a két kapott gól is az első találkozónkon esett, ezen kívül nagyon zártan, jól védekeztünk. Örülök neki, hogy a támadásaink jól felépített, tudatos próbálkozások voltak, sok helyzetet alakítottunk ki, ugyanakkor sajnálom, hogy az adódó lehetőségeket ma gyengébb százalékban használtuk ki. Összességében elégedett vagyok az egész csapat teljesítményével” – mondta Gelencsér Tibor, az U8-asok vezetőedzője.

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek