Elek: "A Vasas elleni győzelem kilendíthet minket a mélypontról"

Elek ott játszik, ahová küldik, de igazán a középpályán érzi magát otthon. Ezt tegnap góllal is bizonyította.

+ Igen, ez most meg is tette. Mindkét félidőben jól játszottunk, az elsőből csak a gólok hiányoztak, de a második játékrészben aztán azok is meglettek. Ha még egy lapáttal ráteszünk, akár nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna. Ez a mérkőzés egyébként több szempontból is igen fontos volt. Először is, mert három nehéz találkozó vár ránk a továbbiakban - MTK, Fradi, Debrecen -, nem lett volna jó két döntetlennel kezdeni. A Vasas elleni siker megadja a kellő lökést a folytatáshoz. Ugyanakkor ez a győzelem meghatározó lesz egész hétre, mindannyian más szájízzel és hangulattal vágunk neki az előttünk álló napoknak. Személy szerint nekem nem utolsó szempont az sem, hogy a gól és a játék helyretette az önbizalmamat. 

- Mi volt más most, mint legutóbb, Siófokon?

+ Az időjárás.

- Ennyire egyszerű lenne a válasz?

+ Nem, persze, hogy összetettebb, de az biztos, hogy a hőség is benne volt. Kisebb hullámvölgybe került a csapat a Maribor elleni kiesés után, amelyet kudarcként éltük meg. Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy azóta két győzelemmel a skót Hibernianon is túljutottak a szlovének, tehát nem egy kutyaütő gárda búcsúztatott minket az Európa Ligából. Nyilván mindannyian szerettünk volna jobb eredményeket elérni nemzetközi szinten. Nem sikerült és ez kihatott a bajnoki nyitányra is. De hagyjuk ezt, túl vagyunk rajta, s nagyon remélem, hogy a Vasas elleni háromgólos siker túllendített minket a mélyponton!

- Hétfőn kora reggel indulsz a válogatottal Angliába. Mind Egervári Sándor - aki itt volt a mérkőzésen -, mind pedig Mezey György úgy ítélte meg, válogatott szintű teljesítményt nyújtottál. Nyilván várod már a szerda estét.

+ Természetesen nagyon várom a mérkőzést, hiszen nem mindennap léphet pályára az ember a Wembley Stadionban. Bízom benne, hogy lehetőséget kapok Egervári Sándortól!

További hírek