VIDEOTON FC - MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 2-1 (1-1)

Egygólos vereség Mezőkövesden

Sok helyzetünk volt a 90 perc során, azonban a találkozó elején és végén is betaláltak a hazaiak, míg nekünk csupán egy alkalommal sikerült bevennünk a nagyszerűen védő Tujvel kapuját.

A két csapat eddig csupán egy alkalommal, 2014 májusában találkozott egymással Mezőkövesden az élvonalban - akkor 1-1-es döntetlen született. Szombat kora délután, nagyon szép, napsütéses, jó időben találkoztak ismét a felek a Mezőkövesd otthonában.

Jól kezdtük a találkozót, az 5. percben Scsepovics került helyzetbe, lövés helyett a passzt választotta, a labdát azonban az egyik hazai védő szerezte meg. Egy perccel később Lazovics remek labdával szolgálta ki Scsepovicsot, aki 7 méterről kapura lőtt, Tujvel óriásit védett. Újabb egy perc elteltével ismét egykori kapusunk remekelt, ezúttal Lazovics 18 méterről elvégzett szabadrúgását hárította. A 9. percben aztán jött a hideg zuhany, egy jobb szélről érkező beadást fejelt Kink közelről a kapunkba (1-0). A 24. percben ismét egy veszélyes hazai beadás okozott riadalmat a kapunk előtt, de a labda ezúttal elszállt a fejek fölött.

A 27. percben Lazovics adott álompasszt Scsepovicsnak, aki egyedül vezethette a labdát Tujvelre, majd 15 méterről, nagyon okosan, a bal alsó sarokba helyezett (1-1). A középkezdés után hatalmas hazai helyzetet könyvelhettünk el, Molnár lövését kellett nagy bravúrral védenie Kovácsiknak. Az első játékrész végén Lazovics 28 méterről tekert kapura egy szabadrúgást, a középre tartó lövés nem okozott gondot Tujvelnek.


A második játékrész hazai lehetőséggel kezdődött, Szeles lőtt két csel után 18 méterről, bal lábbal kapu mellé. Az 52. percben gyönyörű fehérvári támadást láthattunk: Lazovics sarokkal hozta játékba Feczesint, aki egy csel után centikkel tekert csak a bal felső sarok mellé 16 méterről. Öt perccel később Diallo került hatalmas helyzetbe, egyedül vezethette kapusunkra a labdát, majd 10 méterről, nagy erővel kapura lőtt, Kovácsik óriásit védett.

A folytatásban mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, a 62. percben Scsepovics éles szögből tornáztatta meg Tujvelt, majd pár perccel később Kovácsiknak kellett szép védést bemutatnia. A 72. percben Diallo és Fiola párharcát követően válogatott védőnk vérző fejjel terült el a földön - úgy tűnt, a hazai támadó a könyökét használva okozott sérülést, Vad II azonban nem látott szabálytalanságot.

A 82. percben Géresi beadását vágták a védők Scsepovics elől szögletre, a sarokrúgást pedig Tujvel öklözte a mezőnybe. Úgy tűnt, 1-1-es döntetlennel zárul a mérkőzés, amikor a 87. percben egy gyorsan elvégzett hazai szabadrúgás után Strestik került gólhelyzetbe, a rutinos játékos pedig közelről nem hibázott (2-1).

Az utolsó percekben mindent megtett csapatunk az egyenlítés érdekében, de a szenzációs napot kifogó Tujvel kapujába nem sikerült újra betalálnunk, így 2-1-es vereséget szenvedtünk. Jövő héten az MTK-t látjuk vendégül Felcsúton.

 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek