ÚJPEST FC - VIDEOTON FC 1-0 (0-0)

Egygólos vereség az Újpest otthonában

Rengeteg helyzetet dolgoztak ki a csapatok, mindkét kapus fantasztikusan védett, a szerencse ezúttal a hazaiak mellé állt.

A fordulót megelőzőn az Újpest FC a 2. helyen, a Vidi pedig a 3. helyen állt a tabellán. Közvetlenül a kezdő sípszó előtt azonban az Újpest már csak a 4. volt, míg mi az 5. helyre csúsztunk vissza, hiszen a Haladás és a DVSC is nyerni tudtak délután, így ők előrébb léptek a tabellán.

Óvatosan kezdtek a csapatok, közel 20 percet kellett várni az első helyzetre, ekkor Lencse húzta meg a labdát Juhász mellett, majd 15 méterről, ballal nagy erővel kapura lőtt, alig kerülte el a labda a kapunkat. Egy perccel később Balogh nagy erejű lövését hárította Danilovics. A 22. percben Heris veszélyeztetett fejjel, de kapusunk ismét remekül védett. A 34. percben Haraszti ívelt a kapu elé, Fejes pedig négy méterről alig fejelt kapu fölé. Három perccel később Suljic harcolt meg a labdáért a hazai 16-oson belül, amely végül Nego elé pattant, aki 12 méterről laposan kapura is lőtt, Balajcza nagyot védett. A félidő utolsó momentuma egy Feczesin-helyzet volt, támadónk azonban egy újpesti védő szorításában kapu fölé lőtt.

A második félidő elején Lencse került helyzetbe, éles szögből leadott nagy erejű lövését azonban Danilovics védte szépen. Az 58. percben ismét az egykori fehérvári támadó, Lencse László veszélyeztetett, egy szélről érkező beadásra robbant be az ötösünkön belülre, a lövés pillanatában azonban elcsúszott. Négy perccel később Nego ívelt remekül Kovácsnak egy labdát, középpályásunk a 16-oson belül átvette azt, majd éles szögből kapura lőtt, a labda az oldalhálót érintve hagyta el a játékteret. A 64. percben a meccs addigi legnagyobb helyzetét hagytuk ki. Feczesin egyedül vezethette a labdát Balajczára, csatárunk azonban hosszan tolta meg a labdát, az újpesti kapus pedig kivetődve megszerezte azt. Újabb két perc elteltével Kovács iramodott meg, majd remekül ugratta ki Feczesint, aki 14 méterről a bal alsót vette célba, Balajcza óriási bravúrral védett! A kihagyott helyzeteink megbosszulták magukat, a 69. percben ugyanis Lencse futott el a jobb szélen, majd középre adott, ahol teljesen üresen érkezett Hazard, és a kapunkba bombázott (1-0). A gól megfogta csapatunkat, és rövid időn belül újabb gólhelyzeteket tudott kidolgozni a hazai csapat, ezek azonban kimaradtak. A találkozó utolsó perceit nagyon megnyomtuk, mindent egy lapra feltéve támadtunk. A 83. percben Pölöskei tekert kapu elé egy szabadrúgást, a hosszún érkező Juhász visszafejelte a labdát a rövid oldalra, ahonnan Lang fejelt kapura, a játékszer egy hazai védőről pattant ki a gólvonal elől. A 90. percben még Kovács és Feczesin előtt adódott gólhelyzet, de ezen az estén semmi nem jött össze csapatunknak.

Győzelmével az Újpest visszakapaszkodott a 2. helyre, míg mi 30 ponttal az 5. helyen állunk. Jövő héten a Békéscsaba ellen lépünk pályára a Pancho Arénában.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek