dr. Mezey: Diósgyőrbe senki sem utazhat "kötelező győzelemért"

- Egy általam igen tisztelt mester mindig azzal kezdte a mérkőzés előtti nyilatkozatait, hogy "mindenki sérült, alig tudunk kiállni a hétvégén".

gy akart egy kicsit "ködösíteni" az ellenfélnek. Én ezt nem mondom, viszont való igaz, hogy egy csapat életében a kisebb sérülések, problémák mindennapos dolgok - mondta honlapunk érdeklődésére dr. Mezey György.

- Vasárnap óta nem találkoztam az olimpiai válogatottakkal - Lencsével, Elekkel és Lázárral -, tehát nem tudom milyen állapotban vannak. Elgondolkoztató ez a helyzet, mert mindamellett, hogy messzemenőkig támogatom a szövetségben dolgozó kollégák munkáját, különösen Egervári Sándorét, elég nehéz úgy készülni a soronkövetkező bajnokira, hogy a kulcsemberek nincsenek itt. Így csak a délutáni edzésen látom majd, ki jöhet szóba a DVTK ellen kedzőként és ki nem, azaz jelen pillanatban ismét csak egy huszas keretet tudok mondani. Egy biztos: Horváth Gábor nem játszik, hiszen a Kecskemét ellen begyűtött sárgalapja volt az ötödik, tehát ezt a mérkőzést ki kell hagyja. Ezt fájlalom, a védelmünk rutinos oszlopáról van szó, de jó szinten tudjuk őt pótolni. Mit várok a mérkőzéstől? Hosszú évek során soha sem mentem Miskolcra kötelező győzelmet aratni, ugyanis soha nem lehet tudni, mi vár ott a vendégcsapatra. A Diósgyőr otthona mindig is "oroszlánbarlangnak" számított, s most számunkra még inkább az lesz, mert nagy skalp lenne a listavezető legyőzése. Fel kell készülnie mindenkinek arra, hogy nem adják ingyen a bőrüket a diósgyőriek. Nem lesz egyszerű mérkőzés, bár azt gondolom, hogy az őszi találkozónál azért zökkenőmentesebb összecsapás vár ránk.

A fentebb említett, szóba jöhető 20 ember a következő:

Sebők, Tujvel, Lázár, Andics, Lipták, Sifter, Radovics, Milanovic, Elek, Nagy, Farkas I, Farkas II, Szakály, Sándor, Ponczók, Polonkai, Sitku, Lencse, Alves, Nikolics.

A keret a délutáni edzés után két fővel szűkült, így Ponczók Csaba és Damir Milanovics nem utazott el a csapattal. Ők az NB-II-ben lépnek pályára.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek