Döntetlen a szlovén kupagyőztes ellen

Az NS Mura elleni zárt kapus felkészülési mérkőzésen Stopira szerzett vezetést csapatunknak, amit nagyon gyorsan kiegyenlített Luka Susnjara, a vége 1-1 lett.

Harmadik felkészülési mérkőzésünkre a szombathelyi Haladás Sportkomplexumban került sor. A zárt kapus találkozón ellenfelünk a szlovén NS Mura csapata volt. A szlovénok bő egy hónappal ezelőtt - történetük során először - megnyerték a szlovén kupát, valamint a 4. pozícióban végeztek hazájuk 10 csapatos bajnokságában. Mi a legutóbbi felkészülési találkozónkat kedden játszottuk a Slovan Bratislava otthonában, a mérkőzés 2-2-es döntetlennel ért véget.

Csapatunk az NS Murával nem, azonban elődjével, az ND Mura 05 gárdájával, két alkalommal is találkozott már története során, mindkettő felkészülési mérkőzés volt. 2011 januárja után 2012 júniusában is 2-1 lett a végeredmény a Vidi javára.

Márton Gábor vezetőedző ezúttal a Rockov – Fiola, Vágó, Stopira, Hangya – Nikolov, Houri – Funsho, Kovács, Petrjak – Nikolics kezdő tizenegynek szavazott bizalmat.

Az első komolyabb dolga Stopiranak akadt a 6. percben, kicsit meglepő módon a saját kapunk előtt, egy szélről érkező beadást kellett tisztáznia fejjel. Két perccel később Nikolics támadta le a szlovén kapust, aki közelről csapatkapitányunkba rúgta a labdát, ami sajnos nem a kapuba, hanem egy Mura-védőhöz pattant. A 10. percben Susnjara fejelhetett kapura egy jobbról érkező beadást, azonban a keresztléc fölé célzott. Két perccel később Rockovnak kellett óriási védést bemutatni Marosa közeli fejesénél, de közben a szlovén csatár lesen volt. A következő minutumban Nikolov került helyzetbe: hatalmas bombát eresztett meg, Obradovic fogta a középre tartó labdát. A 18. percben Houri Petrjakot hozta helyzetbe, lövését a védők sikerrel blokkolták. Öt perccel később, ismét Rockovnak kellett játékba avatkoznia. Kapusunk magabiztosan húzott le az ötösön kívül a levegőből egy előre ívelt labdát egy szlovén támadó szorításában.

A 29. percben Kovács törhetett kapura, akcióját gyanús körülmények között állította meg a vendégek kapusa. A játékvezető nem ítélt büntetőt az esetért. Két perc múlva Petrjak lőhetett kapura távolról, Obradovic ismét résen volt. A következőkben Rockov pillanatai következtek. Előbb egy bal alsóba tartó labdát hatástalanított, majd Bobicanec távoli lövését hárította sikerrel. A 36. percben Houri lövése pattant meg egy védőn, ez becsapta a szlovén csapat kapusát, de a labda nem a kapuban, hanem kicsit mellette landolt. A 37. percben Evandro debütált a Vidiben és első helyzetéből nem sokkal lőtt kapu mellé 19 méterről. 0-0-val mentek pihenni a csapatok.

A második félidő elején Bolla állt be Fiola helyére, majd a félidő első jelentős momentumaként Vágó akadályozott meg becsúszva egy gyors szlovén kontratámadást a saját térfelünk közepén. A 60. percben Houri jobbról érkező beadását tisztázta egy védő az ötösről Nikolics elől, a szögletet Houri végezhette el, labdája a hosszú oldalon meg is találta Stopirát, aki szép mozdulattal bólintott a kapuba 8 méterről (1-0).

Nem kellett sokat várni a szlovén gárda válaszára, a következő támadásból egyenlítettek. Susnjara 21 méteres lövése talált utat a jobb alsó sarokba (1-1).

Három perccel később Nikolov közeli lövését blokkolták a védők, majd a lepattanót Evandro lőtte kapu fölé 10 méterről. A 68. percben Bobicanec a tizenhatos közeléből tekert egy labdát nem sokkal kapu fölé. A 70. percben sorcsere következett. Az utolsó 20 percet a Rockov - Bolla, Musliu, Rus, Zeke - Nyári, Pátkai - Nego, Hodzic, Géresi – Zivzivadze összeállításban játszotta le a csapat. A 71. percben Zivzivadze rázta le magáról védőit, lövése azonban a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 72. percben nagy helyzet maradt ki: egy közeli próbálkozást a gólvonalról sikerült hárítania az egyik szlovén védőnek.

A 86. percben Pátkai harcolt ki szabadrúgást. Hodzic lövése lepattant a védőkről, majd az ismétlés a kapus kezében landolt. A mérkőzés zárásaként Zivzivadze harcolt nagyot a labdáért, majd szépen adta be azt a jobb szélről, Hodzic ollózó mozdulattal próbált gólt szerezni, de nem járt sikerrel, maradt az 1:1-es végeredmény.

Következő mérkőzésünket az NK Nafta Lendava ellen játsszuk kedden, Lendván, szintén zárt kapuk mögött.

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek