Szabics Imre: “Sikeresnek értékelem az április 1-je óta tartó időszakot”

Vezetőedzőnkkel beszélgettünk a szezon végéről és a nyári tervekről.

Április 1-jén vette át a MOL Fehérvár FC első csapatának irányítását a korábbi válogatott támadó, Szabics Imre. Az osztrák válogatottól érkező szakember a bajnokságban hét mérkőzésből ötöt megnyert csapatunkkal, a MOL Magyar Kupában pedig az MTK legyőzésével a döntőig jutottunk, ahol sajnos hosszabbításban, kettős emberhátrányban kikaptunk az Újpest FC-től a Puskás Arénában.

Sikeresnek értékelem ezt az időszakot, amelyet április 1-je óta a csapattal együtt tudtunk tölteni. A MOL Magyar Kupa megnyerése egy nagy plusz lett volna számunkra, de sajnos nem sikerült a döntőben legyőznünk az Újpestet. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben lesz még arra lehetőségünk, hogy megnyerjük a kupát. Mindenképpen szerettem volna már a szezon végén átvenni a Vidi irányítását, nem akartunk nyárig várni, hiszen így nagyon fontos tapasztalatokat tudtunk szerezni mind a játékosokról, mind a közegről. Ezek a tapasztalatok hasznosak lesznek a jövőbeni döntések meghozatalakor - mondta Szabics Imre.

Milyen változásokra számíthatnak a Vidi-szurkolók a nyár folyamán?

Nagyon intenzív öt és fél héten vagyunk túl, mindenki megérdemli a pihenőt. Köszönettel tartozunk a játékosok és a stábtagok irányába is, mindenki nagyon odatette magát és nagy energiákat mozgósított azért, hogy sikeresen fejezzük be a szezont. Leszűrjük a tanulságokat, és nyugodt körülmények között megbeszéljük a tulajdonos úrral és Kovács Zoltán sportigazgatóval, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre ahhoz, hogy pozitív változások történhessenek. Nemcsak a játékoskeretre gondolok, hanem a klub minden elemére, hiszen az a közös célunk, hogy az egész klubot fejlesszük és magasabb szintre emeljük.

Új sorozatot indít az UEFA, a magyar csapatok - köztük a MOL Fehérvár FC - az Európai Konferencia Ligában szerepel nyártól. Mit gondol erről a sorozatról?

Örülök, hogy nemzetközi porondon indulunk, hiszen ez egyértelmű cél volt a Vidinél. Még egyelőre nem foglalkoztunk azzal, hogy a Konferencia Liga selejtezőjében milyen csapat várhat ránk, hiszen más fontos feladataink voltak, de természetesen, miután elkészítik a sorsolást, ugyanúgy felkészülünk ellenfelünkből, mint bármelyik másik sorozatnál tesszük.

A felkészülés programjáról mit lehet tudni? Várhatóan sok játékosunknak a válogatottaknál lesz feladata, miközben nekünk már az említett selejtezőkre kell majd készülnünk.

Azzal kezdeném, hogy büszkének kell lennünk minden olyan játékososunkra, akikre számítanak hazájuk nemzeti csapatánál és sok sikert kívánunk nekik! Ettől függetlenül a rendelkezésre álló labdarúgókkal a lehető legjobb körülmények között kívánunk felkészülni, így tervezünk edzőtábort, de ennek részletei még kidolgozás alatt állnak - természetesen beszámolunk róla, amint kialakul a végleges program.

Mik a csapat legfőbb céljai a következő szezonra?

Erre nagyon egyszerűen tudok válaszolni: jobban kell szerepelnünk, mint idén. A Ferencváros 22 ponttal előzött meg minket, ez nagyon nagy különbség, mindenképpen közelebb kell kerülnünk hozzájuk. Bízom benne, hogy mindezt majd szurkolóink helyszíni segítségével tesszük majd. Remélem, minden akadály elhárul előttük és a 2021/2022-es szezon kezdetén már ott lesznek a lelátón, hiszen mindenki azt várja a csapatnál, hogy minden találkozón igazi meccshangulat legyen.

Szerző: molfehervarfc.hu