SZOMBATHELYI HALADÁS - VIDEOTON FC 1-1 (0-1)

Döntetlen a Haladás otthonában

Nikolics góljára a második félidőben Ugrai válaszolt, 1-1-es döntetlen született a forduló rangadóján.

Az év végére előrehozott első "tavaszi" bajnokinkat 0 fok körüli, fagyos időben rendezték meg Szombathelyen, ahol a pálya sokkal jobb állapotban volt, mint ahogy azt csapatunk előzőleg várta.

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, Simon Ádám az ötödik percben távolról eleresztett egy bombát, a labda a jobb kapufán csattant. Az első negyedórában szögletekből és szabadrúgásból újabb veszélyes szituációkat alakított ki a hazai együttes a kapunk előtt, de Calatayud remek formában védett. A 15. percben Sándor ugratta ki szenzációs labdával Nikolicsot, aki egyedül vihette a labdát a hazai kapusra, de a partjelző lest intett - tévesen. A 22. percben Nagy Gábor adott munkát - nem is akármilyet - Calatayudnak. A hazaiak középpályása 26 méterről lőtt kapura, kapusunk azonban óriási bravúrral védte a bal alsóba tartó lövést. A 30. percben Ugrai 25 méterről végzett el egy szabadrúgást, a labda elsőre még kijött Calatayudról, de másodszorra már megkaparintotta a játékszert. A 37. percben Schimmert kellett sérülés miatt lecserélni, a helyére beálló Rajos viszont alig 40 másodperc után piros lapot kapott, miután gólhelyzetben, utolsó emberként lerántotta Nildot. A jogos büntetőt Nikolics értékesítette (0-1). A félidő utolsó perceiben Kassainak több sárga lapot is fel kellett mutatnia a hazai játékosoknak.

Szünet után a hazaiak a védekezésre helyezték a hangsúlyt, mi pedig ugyan többet birtokoltuk a labdát, de igazán nagy gólhelyzetünk nem volt. A 60. percben aztán Bosnjak nagy szólóját követően Ugrait hozta kihagyhatatlan helyzetbe, a szombathelyi támadó pedig nem is hibázott (1-1). Négy perccel később a csereként pályára lépő Oliveira kapott szenzációs labdát Sándortól, portugál támadónk azonban 14 méterről kapu mellé lőtt. A 70. percben Halmosi beadását követően Vinícius fejéről a saját kapunk felé pattant a labda, Calatayud óriási bravúrral védett. A 80. percben Iszlai megkapta a második sárgáját is, így kilenc főre fogyatkoztak a hazaiak. Az utolsó tíz percben csapatunk irányított, de gólhelyzetet nem sikerült kialakítanunk, így maradt az 1-1.

December 8-án 16:30-kor, az idei utolsó bajnoki mérkőzésünket a Sóstói Stadionban az FTC ellen játsszuk.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek