Danko Lazovics 40 - Isten éltessen, Danko!

A 2018-as bajnokcsapatunk alapembere exkluzív interjút adott honlapunknak és a Vidi szurkolóinak is üzent.

Danko Lazovics 2016 és 2018 között összesen 80 tétmérkőzésen szerepelt a Vidiben, ezeken 29 gólt szerzett és ugyanennyi gólpasszt osztott ki. A 40. születésnapját ma ünneplő egykori kiváló futballista játékoskorában is ritkán adott interjút, ez pedig a mai napig nem változott, de honlapunkkal ezúttal kivételt tett és örömmel fogadta megkeresésünket.

- Isten éltessen a 40. születésnapod alkalmából. Nagy ünnepségre készülsz?

Nagyon szépen köszönöm a köszöntést, igazán jólesik, hogy gondoltatok rám. Nem készülök nagy születésnapi ünnepségre, a családommal és a legszűkebb baráti körömmel fogok ünnepelni. Tudod, amíg aktív játékos voltam, nem tudtam sok időt tölteni a családommal. Most viszont igyekszem mindent bepótolni, a család az első és legfontosabb számomra, minden időmet velük töltöm. 

- Játékos korodban voltak emlékezetes születésnapjaid?

Mivel május közepén van a születésnapom, ami a futballszezon végét jelenti, sokszor a bajnoki cím ünneplésével egybekötve tartottam a születésnapomat. Emlékszem, 2018-ban is csak néhány nap különbség volt a születésnapom és a Vidi bajnoki címének megszerzése között, így adta magát, hogy egyben ünnepeljem meg a kettőt. 

- Hogyan telnek mostanság a mindennapjaid, mivel foglalkozol jelenleg?

A labdarúgó-karrierem befejezése után sok időt és energiát fordítottam arra, hogy képezzem magam. Sikeresen elvégeztem az UEFA PRO licences tanfolyamot és az UEFA MIP-t is. (Ez utóbbi az UEFA mesterkurzusa, amelyet az európai szövetség elsősorban korábbi klasszis labdarúgók számára indított el, és a friss diplomások vezetőként dolgozhatnak majd a világ futballjában. Danko olyan világklasszisok társaságában végezte el az UEFA mesterkurzusát, mint Júlio César, Florent Malouda, Kolo Touré, Andrej Arsavin, az egykori aranylabdás Kaká, Lise Klaveness, Kim Källström, Rene Adler, de ugyancsak csoporttársa volt a tanfolyamon Kassai Viktor is, akit 2011-ben a világ legjobb játékvezetőjének választottak - a szerk.)

- Vezetőedzői ambícióid vannak?

Nem, vezetőedzőként nem szeretnék dolgozni, viszont sportigazgatóként igen, ezért rengeteg tanultam is az elmúlt években. Szerencsére annak idején nem volt nehéz szögre akasztanom a futballcipőt, hiszen játékosként sok szép sikert értem el, nem maradt bennem hiányérzet. Azt viszont tudtam, hogy a labdarúgás valamilyen szinten mindig is az életem része lesz, hiszen a futball a szenvedélyem. A mai napig nyomon követem a volt csapataim szereplését.

- Akkor a Vidi eredményeit is követed?

Természetesen. Mondhatom, hogy naprakész vagyok a Vidivel kapcsolatban, több emberrel is rendszeresen tartom a kapcsolatot a klubtól. Őszintén mondom, nagyon szomorú vagyok, de én még mindig bízom abban, hogy sikerül kiharcolnia a Vidinek azt, hogy jövőre is az élvonalban szerepeljen. Nem tudom azt elképzelni, hogy a Vidi a másodosztályban játsszon, hiszen nem is olyan rég még a BL-csoportkörért küzdöttünk. A Vidi egy nagyszerű klub, ahol kiváló emberek dolgoznak, ők is és természetesen a szurkolók is megérdemlik azt, hogy a csapat a legjobbak között szerepeljen. A mai napig jó szívvel gondolok vissza a csapatra, a városra, a szurkolókra. Nagyon szép két és fél évet töltöttem a Vidiben, rengeteg szép sikert éltem át a csapattal. Amikor meghoztam a döntést, hogy abbahagyom, akkor az lebegett a szemem előtt, hogy bajnok voltam a Vidivel, megválasztottak a liga legjobb játékosának is és azt szerettem volna, hogy a szurkolók arra a jó Lazovicsra emlékezzenek évek múlva is.

- Mit üzensz a Vidi szurkolóinak?

Srácok! A végsőkig tartsatok ki a klub mellett, mert nincs másik csapatotok! Álljatok ebben a nehéz időben is a csapat mellé, ne adjátok fel, biztos vagyok benne, hogy a csapat is az utolsó pillanatig küzdeni fog! Csak közösen lehet elérni a kitűzött célt, én is veletek vagyok, mert a Vidi és Székesfehérvár is az életem része már. Imádkozom a klubért és biztos vagyok benne, hogy jövőre is a legjobbak közt fogtok szerepelni. Soha ne adjátok fel, hajrá, Vidi!

Danko Lazovicsnak ezuton is nagyon boldog születésnapot kívánunk!

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek