Czvitkovics: "Vagyunk olyan jók, hogy le tudjuk őket győzni"

Pénteki ellenfelünk már a mérkőzés előtti este Székesfehérvárra érkezett, „idegenben” töltötte az éjszakát.

Reggeltől azután szinte mindenki az eget kémlelte, „totózott”, vajon mennyi csapadékra kell még számítani, milyen talajon futballozhatnak a csapatok.

, a vendégek cseh vezetőedzője is azt nyilatkozta a Loki honlapjának, a jó meccs egyetlen „kérdőjele” a jó talaj: - Nem árulok el különösebben nagy titkot, ha azt mondom, az eddigi legnehezebb mérkőzés vár ránk. A Videoton nagyon jó, egységes csapat. Gyorsak, agresszívak és Lencse, Alves, valamint Nikolics személyében gólerős csatárokkal rendelkeznek, rájuk különösen oda kell figyelni. Mindkét együttes számára nagyon fontos lesz ez a találkozó, de hogy jó mérkőzésre van-e kilátás, nagyban függ a pálya állapotától is. Szombaton elvesztettünk két pontot a Honvéd ellen, ami nagyon fájó. Jobb játékot kell nyújtanunk, és muszáj lesz végig koncentrálnunk. Minden mérkőzés nulla nulláról indul, reméljük, sikerül szép eredményt elérnünk Székesfehérváron – mondta a cseh tréner.

Nos, jó hír, hogy a nagy nyári gyepcserének, talajjavításnak köszönhetően, ennyi eső nem teszi tönkre a pályát, jó feltételek várják a csapatokat.

Czvitkovics Péter. „Cicó” nehéz mérkőzésre számít, de bízik benne, hogy a DVSC összekapja magát: - A Videoton nagyon egységes csapat, a keret jelentős része régóta együtt játszik. A támadójátéka nagyon jó, a leggólerősebb játékos, Alves mindig veszélyesen futballozik, ezért rá különösen figyelni kell. A fehérváriak emellett jól szervezik a játékot, de azt mondom: vagyunk olyan jó csapat, hogy le tudjuk őket győzni, hiszen ősszel is sikerült. Igaz, az idegenbeli mérlegünk ebben a szezonban nem igazán jó, de az a célunk, hogy ezt a rossz sorozatot Fehérváron megszakítsuk.

A DVSC-TEVA a tavaszról novemberre előrevitt 16. fordulóban döntetlent játszott a Pápával. Az ott elveszített két pontot azért is sajnálta a címvédő, mert az Európa Liga zárása, illetve a KTE elleni Magyar Kupa-fiaskó után teljes erejével a bajnokságra, a Videoton FC üldözésére koncentrálhatott. De, a tavaszi kezdés sem sikerült jól, az eddig lejátszott 270 percben, egy győzelem mellett egy döntetlent, és egy vereséget regisztrálhattunk.

Az új edző kezében – természetesen némiképp kényszerből, a távozottak miatt is – kissé átformálódott a Loki alapcsapata. Novakovics, Bernáth, Simac, Mijadinoski, és Czvitkovics még egyetlen percet sem hiányzott, de érdekes az is, hogy Dombi Tibor mindhárom alkalommal beszállt a második félidőben. A nevekből is látszik főként a védelem stabil. Bár Dajan Simac kisebb sérülését kúrálja, szinte biztos, hogy játszik, miként Bernáth és Mijadinovski is. Elképzelhető ugyanakkor, hogy Scasny „titkos fegyvert” is bevet, a székesfehérvári Fodor Marcell helyére a román Stefan Mardare kerülhet, aki még nem játszott a hazai élvonalban.A középpályán borítékolható a Szakály Péter, Ramos, Varga, Czvitkovics kvartett, amelyből Szakálynak és Ramosnak valószínűleg nem jut teljes meccs, oda cserélhet Scasny. Elöl Kabát Péter a tuti, mellette pedig vagy Yannick, vagy Eugéne Salami játszik – utóbbira, a nigériaira tippelünk.

A Loki várható kezdőcsapata (zárójelben, az eddigi három tavaszi bajnoki játékpercei): Novakovics (270) – Bernáth (270), Simac (270), Mijadinovski (270), Fodor (180) – Szakály P. (189), Ramos (206), Varga (180), Czvitkovics (270) – Salami (198), vagy Yannick (119), Kabát (244).

További hírek