Csak így tovább, Videoton!

"Folytatjuk tovább, amibe belekezdtünk" - mondta a mérkőzés másnapján Kovács Ferenc.

Joggal merül fel a kérdés: mitől változott olyan sokat a Videoton játéka a két héttel korábbi kupamérkőzéshez viszonyítva, amikor nagyon szerény előnyt tudott szerezni a magyar csapat? A kapitány, Csongrádi Ferenc véleményét ebben az ügyben perdöntőnek kell elfogadni.
- Szervezési hibából az első mérkőzés előtt kevés idő maradt a felkészülésre. Köztudott, hogy nehéz bajnoki meccseink voltak, mégis kedden léptünk pályára. Eléggé ideges és fáradt volt az együttes minden tagja. A Dukla erre ráérzett, ezért volt olyan szoros a meccs. Most sok minden másként történt. Pihenten és az ellenfél teljes ismeretében sokkal nyugodtabban játszottunk. A felkészülés során Kovács Ferenc el tudta hitetni velünk, hogy legalább annyit érünk, mint a Dukla, az esős idő pedig kifejezetten kedvezett nekünk. Úgy vélem, az Intertotó-sorozat, aztán a bajnokság előtti hat spanyol mérkőzés sokat ért: az egész csapat egyre magabiztosabb. Régóta játszom Fehérvárott, de ilyen jó hangulat régen volt az öltözőben. Van tartása a csapatnak, megtanultunk néhány jó értelemben vett profi dolgot. Ezekből láttak most ízelítőt a szurkolók.

Lám milyen az élet: Koszta János két éve koptatja a kispadot Disztl Péter mögött, s most, bár teljesen rendbe jött a válogatott kapus, Kovács Ferenc minden habozás nélkül Kosztára szavazott.
- Az első félidőt követően Kovács Feri bácsi dicsért, de elmondta, hogy volt két hibám is. Buzdított, hogy ügyeljek jobban, s akkor a második félidőben már nem lehet baj. Lezajlott két kupameccs, és nem kaptam gólt a vilghírű Duklától! Kell ennél nagyobb boldogság?

Kovács Ferenc emígy beszélt a jövőről:
- Mindent el fogunk követni azért, hogy túljussunk a következő akadályon is. Az a csapat amelyik idegenben ilyen játékra képes, úgy válhat igazán ismertté, ha folytatja azt, amibe belekezdett. Várjuk a kupasorsolást, s az ellenfél ismeretében azonnal megkezdjük a közvetlen felkészülést az újabb csatákra.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek