U14

Bozai Attila: "Példaértékű a srácok hozzáállása a focihoz"

U14-es csapatunk vezetőedzőjével beszélgettünk a korosztály helyzetéről, eredményeiről és jövőjéről.

Nyár óta foglalkozol az U14-gyel, milyennek látod ezt a korosztályt?

Az elején úgy éreztem, technikailag van még hova fejlődnie a játékosoknak, úgyhogy erre fektettem, fektetek nagyobb hangsúlyt, és úgy látom, sikerült is előrébb lépnünk. A munkához való hozzáállása viszont példaértékű ennek a csapatnak, nem ismernek lehetetlent, ami nagyban köszönhető a korábban velük foglalkozó edzőknek, Tóth Józsefnek és Toldi Gábornak. Nyáron a műfüves pályán többször is 40 fokban edzettünk, minden zokszó nélkül végezték a feladatokat a 13 éves srácok, akkor éreztem, hogy nagyon együtt vannak. Azóta pedig azt látom, nemcsak a pályán és az öltözőben társak, a mindennapokban is barátok.

Milyen céllal vágtatok neki a bajnokságnak?

Természetesen minél jobban szeretnénk szerepelni, de helyezés tekintetében nem tűztünk ki semmilyen konkrét célt. A legfontosabb, hogy futballt lássak a pályán és szerencsére ez is történik. A felkészülési meccsek elején még voltak problémák - az előző szezonban még a két tizenhatos között játszottak a gyerekek, nyártól álltak át a nagypályára -, de belejöttek, megtanulták bejátszani a területeket, és működik a dolog.

Azért az eredményekre is büszke lehetsz, hiszen több bravúros győzelmet is arattatok.

Igen, ez így van, jelenleg 7. helyen állunk, de a középmezőny felső része nagyon szoros, úgyhogy léphetünk még feljebb is. Játékkal próbálunk eredményeket elérni. Volt, hogy emiatt nem sikerült egy-egy mérkőzés, ugyanakkor legyőztünk jó pár, a tabellán előttünk álló csapatot, a Fradit, a Pécset vagy az Illés Akadémiát. Az összes csapattal partiban vagyunk, az ellenfelek is úgy emlegetnek bennünket, mint focizó csapatot, és ez a legfontosabb, hiszen így fejlődhetnek leginkább a gyerekek.

Mennyire könnyű vagy nehéz bánni 14 évesekkel?

Serdülő korban vannak, tehát már más szempontok is megjelennek az életükben, gondolok itt a lányokra, vagy a közelgő iskolaváltásra, de ez egyelőre nem megy az edzések rovására.

Három játékosod a területi válogatottal készül Ajkán ezekben a napokban.

Laky László (kapus), Kurucz Áron (jobb oldali védő) és Szaller Tamás (bal oldali védő) a 6 megye legjobbjaiból verbuvált csapattal edz. Ezekből a területi csapatokból választják majd ki a magyar U15-ös válogatott tagjait. Az, hogy 3 játékosunk is meghívót kapott, mindenképp egy jó visszajelzés felém és a klub felé, valamint nagyszerű, ösztönző példa a társak előtt a jövőre nézve.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek