Bolla Bendegúz és Dárdai Palkó is meghívót kapott az U21-es válogatottba

Gera Zoltán szövetségi edző kijelölte a március 24-én kezdődő magyar-szlovén társrendezésű U21-es Európa-bajnokság keretét.

U21-es válogatottunk március 24-én, Székesfehérváron a MOL Aréna Sóstóban a németek ellen kezdi meg szereplését a hazai társrendezésű korosztályos Európa-bajnokságon, három nappal később a Bozsik Arénában a románok, március 30-án, Székesfehérváron a hollandok ellen lép pályára csapatunk - adta hírül az mlsz.hu.

Az eredeti tervek szerint a keret itthon játszó tagjai hétfőn délelőtt teljes létszámban kezdték volna meg a felkészülést Telkiben, ám a koronavírus-járvány az utolsó pillanatban keresztülhúzta a számításokat. Az MTK két labdarúgója, Schön Szabolcs és Nagy Zsombor, valamint a vasasos Szilágyi Zoltán hétvégén pozitív vírustesztet produkált, ezért ők nem lehetnek ott az Európa-bajnokságon, több kerettagnál pedig további tesztek elvégzésére van szükség, mielőtt csatlakozhatnak a társakhoz (a három említett labdarúgón kívül elővigyázatosságból a betegségéből csak a napokban felépülő zalaegerszegi Szánthó Regőt és Gergényi Bencét sem hívta meg az Eb-re a szövetségi edző).

A magyar válogatott lehet az Európa-bajnokság legfiatalabb átlagéletkorú együttese, miután a 23 nevezett játékosunk közül 15-en még a következő kiírásban is pályára léphetnek majd az U21-es csapatban. A jelenlegi Eb-n az 1998. január 1. után született labdarúgók vehetnek részt, míg a keretünkben 2000-es, 2001-es, sőt 2002-es születésű játékosok is helyet kaptak.

A Vidiből két labdarúgó - Bolla Bendegúz és Dárdai Palkó - kapott meghívót, de két kölcsönjátékosunkra - Tamás Olivérre és Zsóri Dánielre - is számít Gera Zoltán.

A magyar válogatott hivatalos Eb-kerete:

Kapusok: Demjén Patrik (ZTE), Bese Balázs (Budafok), Kovács Péter (Budaörs)

Védők: Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC), Huszti András (Budafoki MTE), Balogh Botond (Parma), Varju Benedek (MTK Budapest), Mocsi Attila (Haladás), Tamás Olivér (MOL Fehérvár FC / Paksi FC), Deutsch László (Puskás Akadémia)

Középpályások: Csonka András (Budafoki MTE), Kata Mihály (MTK Budapest), Szendrei Norbert (Budapest Honvéd), Hinora Kristóf (Vasas), Mezei Szabolcs (MTK Budapest), Palincsár Martin (MTK Budapest)

Támadók: Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Dárdai Palkó (MOL Fehérvár FC), Kovácsréti Márk (Kisvárda)
Skribek Alen (Budafok), Szőke Adrián (Heracles), Bárány Donát (DVSC), Zsóri Dániel (MOL Fehérvár FC / Budafoki MTE)

Frissítés (2021.03.19.): Pozitív koronavírus-tesztje miatt Demjén Patrik, sérülés miatt pedig játékosunk, Dárdai Palkó hagyta el az U21-es válogatott edzőtáborát. Fiatal tehetségünkre további vizsgálatok várnak.

 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek