OTP BANK LIGA

Bognár Tamás vezeti a kaposvári bajnokinkat

A júliusi Szuperkupa-döntőt vezette legutóbb csapatunknak a Vas megyei spori.

Bognár Tamás a játékvezetői vizsgát 1995-ben tette le, ezt követően Vas megyében, mint gyakorló játékvezető, alacsonyabb osztályú bajnokságokban szerezte meg a szükséges tapasztalatokat. Ellenőreinek, sportvezetőinek javaslatára 2002-ben lett országos, NB II-es játékvezető, majd négy év után váratlanul lett a legmagasabb labdarúgó bajnokság játékvezetője. Az élvonalban a Kaposvár – Pápa (1-0) bajnoki mérkőzésen 2006. április 8-án mutatkozott be.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Játékvezető Bizottsága terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bíróinak keretébe. 2009 év elején a spanyolországi Malagában mutatkozott be - kötelező fizikai és elméleti teszten - az újonc FIFA-bíró, aki a megjelent 37 játékvezető közül az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta.

A Vidinek a 2008-2009-es szezonban, két hazai mérkőzést is vezetett - és mindkét alkalommal 2-0-ás vereséget szenvedtünk. Videoton FC - MTK 0-2 valamint Videoton FC - Bp. Honvéd 0-2.

Aztán hosszabb kihagyás után az előző szezonban három bajnoki mérkőzésen (Vidi - Pécs 4-1, Pécs - Vidi 1-3, Újpest - Vidi 0-2) és a Kecskemét elleni Ligakupa-döntőn dirigált, idén pedig a Debrecen elleni Szuperkupa-döntőt vezette. Karrierje eddigi legnagyobb elismeréseként az MLSZ gáláján a 2011-2012-es szezon legjobb játékvezetőjének választották.

Az asszisztensek Szpisják Zsolt és ifj. Kormányos II. Gábor lesznek vasárnap, a tartalék játékvezető pedig Berke Balázs.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek