VÁLOGATOTT

Boban Nikolov a macedón válogatott mindkét márciusi mérkőzésén pályára lépett

Télen igazolt középpályásunk a Finnország és az Azerbajdzsán elleni döntetlenek alkalmával egyaránt szóhoz jutott.

A magyar - és sok más - válogatott mellett a macedón nemzeti csapat is pályára lépett a márciusi válogatott szünetben, méghozzá két alkalommal. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a keretnek tagja volt télen igazolt középpályásunk, Boban Nikolov is, aki a Finnország és Azerbajdzsán elleni, Törökországban sorra kerülő összecsapásokra készülhetett.

Március 23-án Belekben Finnország volt Macedónia ellenfele. Igor Angelovszki szövetségi kapitány ekkor nem jelölte a kezdőbe a Vidi középpályását, de a 66. percben becserélte őt, ráadásul éppen annak az Enisz Bardinak a helyére, aki korábban az Újpest FC-t erősítette (a vasasos Kire Risztevszki és a ferencvárosi Sztefan Szpirovszki szintén szóhoz jutottak a találkozón). Gól nem esett, 0-0-ra végződött az összecsapás.

Négy nappal később Azerbajdzsánnal szemben lépett pályára a macedón nemzeti csapat, a kezdetektől fogva Nikolovval a soraiban. Az immáron nyolcszoros válogatott labdarúgó a 69. percig volt a pályán. Az 1-1-es végeredmény két büntetővel alakult ki.

Boban Nikolov a 9. külföldi - összességében az 57. - Vidi-játékossá vált, aki fehérvári időszaka alatt felnőtt válogatottban pályára léphetett. A nem magyarok közül máris csak Álvarez, Bozsovics, Stopira és Ivanovszki áll előtte a rangsorban.

Szerző: Guber Péter

Fotó: FFM

További hírek