ELLENFÉL-LES

Bemutatjuk mai ellenfelünket, az osztrák Wolfsbergert

Az előző szezonban az 5. helyen végzett az osztrák bajnokságban a csapat, és készülhet az Európa Liga selejtezőjére.

A klubot 1931-ben alapította Adolf Ptazcowsky, Karl Weber, Hermann Maierhofer, Franz Hafner és Michael Schlacher. Az első 37 évben a legalacsonyabb osztrák bajnokságokban szerepeltek, majd 1968-ban sikerült a regionális bajnokságba jutniuk, mely osztálynak hosszú időn keresztül tagjai voltak.

2007-ben az SK St. Andrä nevezetű csapattal egyesültek. A 2011-12-es idény végén megnyerték a másodosztályt és feljutottak az osztrák élvonalba. A legutóbbi szezonban a 10 csapatos bajnokságban az 5. helyen végeztek, ezzel pedig indulási jogot szereztek az Európa Ligában, ahol a második selejtező körben fognak pályára lépni.

A csapat keretének összértéke, a mértékadónak tekinthető transfermarkt.de weboldal szerint 9,45 millió euró. Legértékesebb játékosuk a 28 éves osztrák kapus, Alexander Kofler, akinek becsült értéke 650.000 euró. A csapat keretében az osztrák labdarúgók mellett brazil, szerb, spanyol és szlovén futballisták is szerepelnek.

Az előző szezonban a Wolfsberger színeiben futballozott Simon Attila is, aki 2014-ben Nikoliccsal együtt társgólkirály volt az NB I-ben, azonban nem sikerült jól számára az osztrák légiós élet, az élvonalban csupán nyolcszor lépett pályára, idén nyáron pedig az NB II-es Gyirmót együttesébe igazolt.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek