ELLENFÉL-LES

Bemutatjuk az NK Slaven Belupo csapatát

A horvát bajnokság 5. helyén álló együttes összértéke 8 millió euró.

A csapatot 1907 júniusában alapították Student Football Club Koprivnica, vagyis Kaproncai Diákok Labdarúgó Klubja néven, és alig egy hónap múlva már le is játszották első hivatalos mérkőzésüket, ám a debütálás nem sikerült jól, a Zágrábi HAŠK ellen 15-1-re kikaptak. A klub az 1920-as évek elején megszűnt, majd két és fél évtized múlva alakult csak újra FD Slaven néven. 1994-ben, mint főszponzor lépett be a Belupo vállalat a klub életébe, így azóta NK Slaven Belupo néven szerepelnek, először még alsóbb osztályban, majd 1997-től a horvát labdarúgó-bajnokság első osztályában.

A tabellán jelenleg 5. Belupo keretének összértéke 8 millió euró a transfermarkt.com szerint, legértékesebb játékosa pedig 600 000 euróval a 31 éves, dán támadó középpályás, Sören Christensen. A Zeljko Kopic vezetőedző rendelkezésére álló játékosok sorában egy volt vidis is feltűnik, mivel 2016 nyarán a kék-fehérekhez igazolt Mirko Ivanovszki. Rajta kívül még egy név ismerős lehet a szurkolóknak, hiszen a középpályás Selim Bouadla 2011-2015 között a DVSC-ben játszott.

A csapat az elmúlt években a bajnokság középmezőnyében zárt, eddigi legjobb eredményük pedig a 2007-08-as szezonban megszerzett ezüstérem, illetve a 2011-12-es szezonban elért harmadik helyezés volt. A Horvát Kupában a tavalyi évadban döntőbe jutottak, ahol azonban 2-1 arányban alulmaradtak a GNK Dinamo Zagreb ellen.

Az NK Slaven Belupo ellen március 25-én, szombaton 16 órától lépünk pályára Kaproncán.

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: NK Slaven Belupo

További hírek