Videoton FC - Győri ETO 2-1

A Monicomp Liga utolsó előtti fordulójában a Vidi - az utolsó félórát emberhátrányban játszva - magabiztosan győzte le a Győri ETO-t.

MONICOMP LIGA NB I

Videoton FC - Győri ETO 2-1 (2-0) Gólszerző: Nikolics (24') Polonkai (26') illetve Dudás (74')

Videoton FC: Sebők - Andjics, Izing, Vaskó, Hidvégi - Nagy, Szakály, Polonkai (Farkas 63'), Vasziljevics (Sándor 69') - Lencse, Nikolics (Alves 63')

Győri ETO: Sztevanovics - Takács (Totadze 46'), Sztanisics, Dinjar (Dudás 73'), Fehér - Pilibaitis, Alekszidze, Kiss, Völgyi (Babics 46') - Ji-Parana, Koltai

"Itt a fieszta! Itt a fieszta" - mondja a szurkolók "tavaszi zsongása", és talán soha, még a Fradi elleni meccsen sem volt annyira igaz, mint most. A Videoton FC bajnokként lépett pályára a Győri ETO ellen - meg is adtuk a módját, Sebők Zsolt, aki ma a karszalagot is viseli, arany színű mezeket viselő játékosokat vezetett ki a pályára. Szép futballhagyomány, hogy a bajnokot a soros ellenfél sorfala és tapsa fogadja: játékosaink sorra találkoznak életreszóló élményekkel. Hogy nekik is mi mindent jelent a bajnoki cím, arra jó példa, a felvezető gyerekek között ott volt Polonkai Attila kislánya is: Polónak fontos volt, hogy azokkal ossza meg örömét, akik a világon a legfontosabbak neki.

Jól kezdte a Videoton a meccset, annak ellenére, hogy a Kaposvár ellen látott kezdőcsapatból csak hárman - Vaskó, Vasziljevics és Nikolics - maradtak, gördülékenyen, összeszokottan, jól futballozott a Vidi. Az első percek pörgő játéka után pár perc pauza jött, de ez csak "rákészülés" volt a folytatásra, bő félóra után két gyors gólt lőtt a bajnokcsapat.

Előbb Nagy Dani precíz passzából Nikolics Nemanja rúgott gólt, majd - alig két perccel később - Niko ezúttal "feladó" volt, és a hosszú oldalon érkező Polonkai a hálóba stukkolta a másodikat. A dramaturgia ugyanaz, mint a Rákóczi ellen, most - talán - Szakály Dénes jön...

Nem jött... De, nem azért, mintha akár Dini, akár a csapat gyengébben játszott volna, egyszerűen, ebben a meccsben annyi volt, hogy a csapat tisztességesen végigfutballozza a meccset, kiszolgálja a közönségét - és persze nyerjen.

A második játékrész forgatókönyvéhez hozzátartozik az is, hogy az ETO a két cseréjének köszönhetően stabilabb lett hátul, kétgólos hátrányban sem adta fel a mérkőzést, és igyekezett kihasználni azt, hogy az idő előrehaladtával a Vidi oldalán, csökkent a koncentráció.

Németh Ádám az utolsó félórához érve kiállította Lencsét (Laci rúgott, de a rúgása nem ok volt, hanem okozat, másodpercekkel előtte Babics annyit faragta, mintha szobrot akart volna csinálni egy bajnokból), majd az ETO egy kontratámadás végén Dudás szép lövésével szépített.

A győriek akár egyenlíthettek volna, de Pilibaitis büntetőjét Sebők Zsolt kivédte (nem tartozik szorosan ehhez a meccshez, de alkalmasint jól jelzi a csapaton belüli "állapotokat", hangulatot: a szerdai aranymeccs lefújása után, számomra az egyik legszebb, legmeghatóbb pillanat volt, hogy a pályára rohanó tömegben Sebi először "vetélytársát", Mladen Bozsovicsot ölelte meg), és innentől kezdve, már semmi sem fenyegethette a Videoton FC győzelmét.

A Vidi nem most nyújtotta a szezon legjobb teljesítményét, de magabiztos játékkal, "komfortos" győzelmet aratott. Akik látták a meccset, a keret erejét, azoknak szemernyi kétsége sem lehet, Magyarország jelenlegi legjobb csapata nyerte meg a 2010-11-es Monicomp Ligát.

Idézze fel a mérkőzést, online tudósításunkban!

További hírek