UTÁNPÓTLÁS

Bajnoki rajt előtt – utánpótlás hírek

A hétvégi tétmérkőzésekre hangoltak versenyző korosztályaink, a kisebbek számára négy tornát is rendezett klubunk a sóstói csarnokban, két csapatunk aranyéremmel zárt.

Versenyző korosztályaink számára a hétvégén megkezdődik az utánpótlás-bajnokság, amire az elmúlt héten felkészülési mérkőzésekkel készültek a csapatok. U19-eseink 5-0-s győzelmet arattak a Devecser ellen, míg U17-eseink az FK Csíkszeredát 2-1-re, a Csákvár U19-eseit pedig 6-0-ra verték meg. „Jól sikerült a bajnoki főpróba, ami nagyon fontos volt, hiszen plusz önbizalmat ad a srácoknak a tavaszi rajt előtt. Jól és egységes csapatként játszottunk, és nagyon remélem, hogy az erősségeinket a bajnokság során is meg tudjuk mutatni. Jelenleg másodikak vagyunk a tabellán, de csak egy ponttal maradunk el a listavezető Kecskemét mögött, így nem kérdés, hogy az első helyért indulunk harcba” – mondta Kuttor Attila, U17-es csapatunk vezetőedzője.

U15-ös és U14-es csapataink két felkészülési mérkőzést is játszottak a héten a Vasas Kubala Akadémia, valamint a Slovan Bratislava korosztályos játékosaival. A 15 évesek a Vasas ellen 3-1-re nyertek, a Slovan ellen pedig 1-1-es döntetlent értek el. A 14 évesek a Vasas ellen 5-0-ra kikaptak, a Slovan Bratislava ellen 1-0-ra győztek.

Nem versenyző korosztályainkban a hétvégén több mini tornát is rendeztek Sóstón. Az U13-asok a Fradi, az Újpest és a Puskás Akadémia játékosait látták vendégül, és az FTC ellen 4-2-re, az UTE ellen 4-0-ra nyertek, míg a Puskás ellen 4-0-ra kikaptak. „Három nagyon erős ellenfél ellen mérhettük össze tudásunkat. Az első két mérkőzésen nagyszerűen teljesítettek a srácok, szépen irányították a játékot, és ennek megfelelően magabiztosan nyertek is. Sajnos több sérülés miatt az utolsó, Puskás Akadémia elleni meccsre létszámban és játékban is elfogytunk. A Puskás dinamikus, gyors játékosaira nem reagáltunk elég agresszívan, ezért a párharcokat rendre elveszítettük, és nem tudtuk megismételni a korábbi jó teljesítményt. Összességében mindhárom meccsből rendkívül sokat tanultunk, amit hasznosíthatunk a jövőben. Büszke vagyok a srácokra, hiszen egyre intelligensebb és szebb focit játszanak” – értékelt Bárdosi Balázs, az U13-as csapat vezetőedzője.

U12-es korosztályban csak a Fradi és az UTE érkezett meg Sóstóra, így két-két mérkőzést játszottak egymással a csapatok. Az FTC ellen 0-0, illetve 3-0-s vereség lett a végeredmény, míg az Újpest ellen 0-0-s döntetlent játszottunk, majd 1-0-ra győztünk.

Az U11-es korosztályban klubunk a Májer Lajos emléktornát rendezte, amin a Vidi két csapata mellett a Haladás, az UTE, a Győr, az MTK, az FTC és az Ikarus játékosai vettek részt. Piros csapatunk 5 győzelemmel és 2 döntetlennel tornagyőztes lett, míg fehér csapatunk 2 győzelemmel, 2 döntetlennel és 3 vereséggel zárt. A vidis Bertók Dániel a torna legeredményesebb játékosa lett, míg Németh Péter bekerült a torna válogatottjába.

Az U10-esek korosztályában a Wollek Tibor emléktornát rendeztük, ahol az MTK, az FTC, a Pécs, a Győr, a Vác, a Lurkó Utánpótlás FC mellett két csapatunk küzdött a kupáért. Piros csapatunk 6 győzelemmel és 1 döntetlennel az első helyen végzett, míg fehér csapatunk 2 győzelemmel, 1 döntetlennel a 7. helyen zárt. A torna legjobb kapusa Pirgi Péter lett, a torna válogatottjába pedig Kovács Bencét is beválogatták. 

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek