Az MTK és a Vidi egymás elleni bajnoki statisztikája teljesen kiegyenlített

Az eddigi 101 egymás elleni bajnokiból mindkét csapat ugyanannyit nyert meg. 

A párharc eddigi meccseiből 21 zárult pontosztozkodással, míg az MTK és a Vidi is 40-40 alkalommal tudott nyerni. A gólkülönbség 153-128 a javunkra. 

Az MTK pályaválasztása mellett a mostani lesz a 51. összecsapás. Hazai környezetben jobb az MTK mérlege, 27 alkalommal nyertek, 13-szor kikaptak, és 10-szer született döntetlen. A gólarány 77-61 a fővárosiak javára.

Az első NB I-es bajnoki az MTK ellen:

A két klub 1968. június 9-én találkozott első alkalommal a legmagasabb osztályban, az MTK pályaválasztásával vívott találkozó a fővárosiak 3-1-es diadalával zárult, a Vidi gólját pedig nem más, mint Karsai László szerezte. A kék-fehérek vezetőedzője ekkor egyébként az a Hidegkuti Nándor volt, akiről az MTK stadionját évtizedekkel később elnevezték. 

A legelső Vidi-győzelem:
Nem kellett sokat várniuk a Vidi akkori játékosainak a visszavágás lehetőségére, ugyancsak az 1968-as pontvadászatban, november 24-én, Székesfehérváron találkoztak a felek. Ekkor is hazai siker született, Pintér és Bodnár találataival klubunk 2-0-ra nyert az MTK ellen.

A legnagyobb arányú Vidi-siker:
Két alkalommal sikerült öt góllal legyőznünk az MTK-t, mindkétszer 5-0-ra nyertünk a kék-fehérek ellen hazai pályán.

Négy alkalommal fordult elő, hogy négygólos különbséggel győzte le a Vidi az MTK-t. Az első ilyen arányú diadal az 1982-1983-as szezonra datálódik, a bajnokság 8. fordulójában Zsinka, Szabó, Csuhay, Csongrádi, Disztl L. és Májer góljaival 6-2-re nyertünk hazai pályán. 1985 márciusában Szabó és Burcsa duplájával, 1988 szeptemberében pedig Petres mesterhármasával és Jónás góljával nyertünk 4-0-ra hazai környezetben. Az eddigi utolsó, négygólos diadalunk a 2008-2009-es bajnokság 23. fordulójában született, 2009. április 17-én idegenben nyertünk 4-0-ra, Goran Vujovics triplája és Szakály Dénes találata hozta ekkor a fölényes Vidi-diadalt.

A legtöbb gólt hozó bajnoki:
A két gárda eddigi 101 bajnokijából kettő találkozón született 8 gól, ezek a derbik hozták eddig a legtöbb találatot. Az 1985-ös, 6-2-es Vidi-sikerről fentebb már beszámoltunk, a másik 8 gólos bajnokit szintén csapatunk nyerte Székesfehérváron. 2007. április 29-én 5-3-ra nyertünk az MTK ellen Sóstón, hazai oldalon Juszuf Dajics és Julinho 2-2, Nagy Dani 1 gólt szerzett, míg a fővárosiaknál Kanta József, Németh Krisztián és Mladen Lambulics volt eredményes.

2000-ben a Vidi II vezetőedzője, Szalai Tamás harcolt ki győztes büntetőt az MTK otthonában
2000. október 29-én fordulatos találkozót játszottunk a Hungária körúton, ahol előbb vezetést szereztünk, majd emberhátrányba kerültünk, aztán fordított az MTK, egyenlítettünk, végül pedig Szalai Tamás harcolt ki egy büntetőt, melyet Zombori értékesített, így pedig 3-2-re nyertünk az MTK otthonában.

Az MTK elleni góllövőlista:


10 gólos: Szabó József
5 gólos: Karsai László, Szalmásy Tamás, Horváth Ferenc
4 gólos: Tiber László, Májer Lajos, Burcsa Győző, Petres Tamás, Nikolics Nemanja
3 gólos: Wollek Tibor, Nagy II János, Csongrádi Ferenc, Nagy Tibor, Goran Vujovics, André Alves

2 gólos: Kovács József, Földes Gábor, Takács Lajos, Vadász Imre, Predrag Gajics, Hercegfalvi Zoltán, Dvéri Zsolt, Julinho, Juszuf Dajics, Sitku Illés, Kovács István, Feczesin Róbert, Nego Loic, Danko Lazovics, Stopira
1 gólos: Pintér, Bodnár László, Józsa, Burka Imre, Hartyáni Gábor, Csukovics László, Baranyi Sándor, Végh Tibor, Zsinka János, Csuhay József, Disztl László, Kanyok Imre, Emmer László, Jónás Gyula, Máriási Zsolt, Sallói István, Czéh László, Lőrincz Antal, Onyeabor Monye, Vasile Miriuta, Zimmermann Tamás, Lukács Zoltán, Vancsa Miklós, Csehi Zoltán, Bány Tamás, Zombori Zalán, Szalai Csaba, Sorato, Korsós Attila, Hamar István, Tomas Medved, Kuttor Attila, Magasföldi József, Ion Voicu, Csizmadia Csaba, Nagy Dániel, Szakály Dénes, Marko Andics, Dusan Vasziljevics, Elek Ákos, Sándor György, Nikola Mitrovics, Arturo Álvarez, Nildo, Gyurcsó Ádám, Tischler Patrik, Filipe Oliveira, Asmir Suljic, Mirko Maric, Anel Hadzic, Marko Scsepovics, Hangya Szilveszter

Négy találat öngól volt.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek