ELLENFÉL-LES

Az FTC ellen pontot szerző Puskás Akadémiához látogatunk

Tétmeccsen még nem szenvedtünk vereséget vasárnapi riválisunk ellen.

Csapatunk az OTP Bank Liga 2017-18-as kiírásának második fordulójában a Puskás Akadémia FC vendége lesz a Pancho Arénában. A találkozó július 23-án, 18 órakor kezdődik.

A Puskás Akadémia FC negyedik szezonját kezdte el az NB I-ben az előző hétvégén, amikor a Ferencváros otthonában ért el 1-1-es döntetlent. Eddigi legjobb helyezésük egy 10. hely, de nyári erősítéseik után többek között már a transfermarkt.de is jóval magasabbra rangsorolja őket ennél – keretük összértéke jelenleg 8,65 millió euró, ami a Vidi és a Fradi után a 3. legmagasabbnak számít.

Az elmúlt hetekben az ismertebb élvonalbeli játékosok közül szerződtették Jonathan Herist és Balogh Balázst (mindkettejüket Újpestről), Poór Patrikot (MTK), Osváth Attilát (Vasas), Patrick Mevoungout (Diósgyőr), Molnár Gábort és Ulysse Diallót (mindkettejüket Mezőkövesdről), Madarász Márkot (Gyirmót), Radó Andrást (Ferencváros); míg Ivor Horvat és Josip Knezevic külföldről érkeztek. Az együttes vezetőedzője Pintér Attila, aki a télen került a csapathoz.

Keretükben több, korábban a Vidinél is megforduló labdarúgó található. Kapusuk Braniszlav Danilovics, aki a 2015-16-os idényben csapatunk első számú hálóőrének számított, egyik középpályásuk saját nevelésű játékosunk, Nagy Zsolt, aki 2014-15-ben egy szezon erejéig kölcsönben tért vissza Fehérvárra (bár bajnokin végül nem lépett pályára). Csapatkapitányuk, Polonkai Attila pedig 2008 és 2012 között erősítette a Videoton FC-t, így többek között kivette a részét történetünk első bajnoki címéből is.

A Puskás Akadémia egyébként előző ellenfelünkhöz, a Balmazújvároshoz hasonlóan szintén újonccsapatnak számít: a Merkantil Bank Liga 2016-17-es kiírását fölényesen, egész tavasszal vezetve, már fordulókkal a zárás előtt biztos feljutóként végül négy ponttal nyerte meg.

Ami a Vidi és a PAFC közös történelmét illeti, az eddig egymás ellen lejátszott hét bajnokiból ötöt mi nyertünk, kétszer 0-0-s döntetlen született.
 

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek