Amire 30 éve várunk: győzni akarunk Kaposváron

1980 óta nem láttak Kaposváron élvonalbeli sikert ünneplő Vidi szurkolót, csapatunk egy 30 éves rossz széria lezárására készül szombaton.

(képünkön jobb oldalt), Tiber és Szabó 1-1 góljával elért idegenbeli sikert immár közel 30 évig tartó pauza követi, csapatunk ugyanis az ominózus meccs óta nem nyert elsőosztályú bajnokit Kaposváron. Kiemelendő az élvonalbeli jelző, hiszen az 1999/2000-es NBI-ben 3-0-ra nyertünk Somogyban, azonban akkoriban ez a megnevezés a második vonalat jelentette, melyben egy esztendőt volt kénytelen eltölteni a Videoton.

A legmagasabb osztályban az 1980-as premier óta hat alkalommal találkoztak a csapatok Kaposváron, a mérleg finoman szólva is a hazaiaknak kedvez: öt Rákóczi diadal és egy döntetlen, 11-3-as gólaránnyal. Az összképhez azonban az is hozzátartozik, hogy a riválisnak meg a Sóstói Stadionban nem ment az elmúlt közel 35 esztendőben, hiszen a Rákóczi is mindössze egyetlen alkalommal tudott nyerni Fehérváron. A Soproni Liga éllovasa tehát átkot, majd 30 éves nyeretlenségi átkot törhet mag szombaton.

Szerző: Németh Zoltán

További hírek