A teljes Garancsi-interjú a Facebookról

Ha lemaradt volna, most elolvashatja teljes egészében, a kérdéseket a szurkolók tették fel élőben hétfőn este a közösségi oldalon.

Hétfőn első alkalommal online-chatet szerveztünk a Facebookon klubunk tulajdonosával, Garancsi Istvánnal. A szurkolók kérdéseit módosítás nélkül közöljük, Garancsi úr válaszait teljes terjedelmében tesszük közzé, csak az elütési, gépelési hibákat javítottuk, hogy a chat hangulatát hitelesen adjuk vissza.

Garancsi István
Elnézést a késésért, de a kollégáim nem tudták megoldani, hogy tisztességes módon elinduljon ez a kérdés felelet. Idegen gépen vagyok, így az elütésekért, helyesírási hibákért elnézést kérek.

Garancsi István
Tisztelt Szurkolóink!

Bármennyire is fájó, és nehezteltek is érte, de meg kell értenetek, hogy a Videoton FC egy vállalat, melyben az egyik legnagyobb titok a játékospolitika: a játékosok ára, bére, és természetesen átigazolási szezonban az, hogy kikkel tárgyalunk.
A titkolózás különösen fontos, hiszen nagyban rontja az esélyeket akár eladás, akár vásárlás esetén, ha idő előtt kiszivárog bármilyen információ. Nagyon sokszor láttam már olyat NB I-es kluboknál, hogy bejelentették a megállapodás tényét, közölték a honlapon, és mégsem lett belőle szerződés. Azért ha belegondolunk, egy ilyen malőr komolytalanná teszi a klubot, és nagyon rontja a hitelességét. Hiába állapodunk meg valakivel szóban, hiába szeretné mindkét fél a megállapodást, a neheze még hátra van. A szerződés pontos, szövegszerű megfogalmazása, mint munkavállaló és munkáltató - ezekkel a státuszokkal komoly kötelezettségek járnak. Hányszor, de hányszor előfordult és meghiúsult már nálunk is szerződés: megállapodtunk, de mégsem tudtuk aláírni. Elég, ha csak a nevelési költségekkel járó kötelezettségekre gondolok. Tehát tartjuk magunkat ahhoz, hogy csak akkor nyilatkozunk, ha aláírt szerződéseink vannak. A játékospolitika és annak tervezése az egyik legnagyobb titok, csak ránk tartozik. Egyértelműen azt tartjuk szem előtt, hogy minden játékhelyzetre próbáljunk oda illő játékost találni. Azt pedig csak megmosolyogni tudom, hogy sokan azt gondolják és írják, hogy nem tárgyalunk a játékosokkal. (Persze, hogy ezt mondja a játékos vagy az ügynöke, hiszen próbál minél jobb feltételeket kialkudni … joggal) Ezek a jól értesültek nem csak lenéznek bennünket, hanem még felelőtleneknek is állítanak be. Ilyen butaságokra nem is reagálok, reagálunk. Nagyon kényes egyensúlyt kell fenntartanunk és kezelnünk a játékos-edző-klubvezetés háromszögben. Arra kell törekedni, hogy a legjobb egyensúly jöjjön létre. Hiszen a játékos érdeke az, hogy minél többet keressen, és a legkönnyebben mehessen el, az edzőé, hogy minél jobb játékost hozzon, bármi áron, az enyém és az ügyvezetésé pedig, hogy megtaláljuk és megoldjuk a finanszírozást.
Sajnos nem minden esetben jön ez össze. Pláne akkor, ha valaki el akar menni mindenáron. Ezt velünk is közli, és úgy is viselkedik. Na ekkor van a legnagyobb probléma, és gond. Melyik ujjamat harapjam?
Tehát bármennyire is fájó vagy közhelynek tűnő, de átigazolásokról sem most, sem később nem kívánok, kívánunk nyilatkozni, csak akkor, ha megtörténtek. De el kell hinnetek, hogy már vagyunk annyira profik, hogy nem csinálunk hülyeséget, bármennyire is úgy tűnik a sajtó össze-vissza írogatásaiból, a „rémhírekből”. Így a mai kérdés-feleletekben átigazolásokkal kapcsolatban csak passzolni tudok.

Horváth Csaba
Tisztelt Garancsi Úr! Mennyire hallgatja meg, veszi figyelembe a szurkolók észrevételeit, tanácsait?

Garancsi István
Figyelemmel kísérem folyamatosan, szoktam nézni a blogokat, amennyiben olyan a kérés, vagy az észrevétel, mindenképpen beavatkozom, és próbálom elérni, hogy a felvetett probléma megoldódjon.

Boros Dorina
Tisztelt Garancsi Úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy mikor cserélik ki az eredményjelző táblát?

Garancsi István
Huhhh... Nagyon fontos dolog, ipari műemlék, de sajnos akkora költség, hogy biztos, hogy nem ezzel fogjuk kezdeni a stadion-felújítást. Gondolkodunk rajta, szemmel tartjuk, nézzük a műszaki megoldásait. Többet most nem tudok erről mondani.

Sóstói Vid
T. Garancsi Úr! A Sousa-Filipovics duó felett létezik szakmai kontroll, vagy mindenben a menedzser érdekei döntenek?

Garancsi István
Nincs Sousa-Filipovics duó, így nem is kell fölöttük kontroll.

Forgács Róbert
Tisztelt Garancsi Úr! Milyen konkrét fejlesztések várhatóak a stadiont illetően?

Garancsi István
Mindenképpen ebben a szezonban kész lesz a Vidi-Pub a stadionon belül, tavaszra reméljük a Debrecen meccsre nagyon komoly és látványos büfé-rekonstrukció lesz, és az őszi szezontól pedig öltözők, kispadok, edzőpályák felújítása történik meg.

Nyári Tamás
Tisztelt Garancsi Úr. szinte csak külföldi játékos van ,előző szezonba mért volt rosszabb több magyar volt? mert külföldi edző, pedig van Fiattal aki kölcsön van adva ontja gólokat is.

Garancsi István
Pont azért adunk fiatalokat kölcsön, hogy megtudjuk, hogy milyen játékosok, amennyiben beválnak, jönnek vissza hozzánk (lásd Gyurcsó). Nagyon komoly váltás volt a szezon végén, sokan a bajnokcsapatból könnyebben tudnak elmenni. Jelen pillanatban verseny van minden poszton, az játszik, aki a legjobb. Ezzel a hitvallással én is azonosulok.

Nyári Tamás
Gyurcsónak Vissza kerül csapathoz van esély rá?

Garancsi István
Csak rajta múlik, jelen pillanatban kerettag.

Gucul Jegor
T. Garancsi úr!
Először is szeretném mindazt meg köszönni amit eddig imádott klubomért tett.
A kérdésem pedig az lenne, hogy valóban tervben van-e a stadion befedése könnyű szerkezetes tetővel?? És ha igen akkor ez azt jelenti, hogy nálunk akkor nem mostanában lesz új stadion??

Garancsi István
Huhhh... Biztos, hogy nincs tervbe véve, a fejekben van ilyen ötlet, de nem tőlünk származik. A stadion egésze egy nagyon összetett és bonyolult feladat, most szerezzük be a korábbi stadionterveket, nagyon nehéz ez is (sajnos), de folyamatosan dolgozunk, ha már olyan elképzeléseink vannak, amelyek bemutathatók, mindenképpen bevonjuk a végső döntés előtt a szurkolókat.

Szebellédy András
Üdv. Elek Ákossal és Nagy Dániellel mi a klub célja? értékesítené őket a klub vagy megtartaná? Illetve egy alkérdés :) A stadionon milyen fejlesztések várhatóak? Van rá esély, hogy a kapu mögötti lelátókat " közelebb húzzák " a játéktérhez? Köszönöm

Garancsi István
A lelátókon gondolkodunk, 2-3 év biztos kell hozzá. A játékosokra passz a válasz.

Szegő Zoltán
Tisztelt Garancsi Úr! Igazak-e a hírek, hogy még idén tervezik a teljes lelátó befedését? Van-e esély arra, hogy hosszabbítunk Alvessel, továbbá a Videoton játékosa lesz-e Torghelle Sándor?

Garancsi István
Nem igaz, hogy befedjük a lelátót. A többi kérdésre passz.

Gy Andrea
Garancsi Úr! Lesz füstmentes lelátó?

Garancsi István
Fogalmam sincs.

Szalkai Elemér
Tisztelt Garancsi Úr! A Puskás Akadémián kívül jelenleg van-e megállapodásunk más utánpótlás nevelő szervezettel(régebben tán a kazincbarcikaiakkal volt)

Garancsi István
Nincs. De az Akadémiának vannak különböző megállapodásai.

Turcsik Norbert
Tisztelt Garancsi úr! Ön szerint a szombathelyi Kovács István valóban megér annyit, hogy a Videoton három válogatott színtű játékost adjon érte kölcsön?

Garancsi István
Minden annyit ér (játékos, ingatlan, gépkocsi) amennyit adnak érte.

Turcsik Norbert
Tisztelt Garancsi úr! Az Elek, Vasziljevics, Polonkai trióból szándékában áll valakit elengedni Újpestre?

Garancsi István
Passz.

Márkus György
Tisztelt Garancsi Úr! Alves nem akar maradni, vagy sokat kér?

Garancsi István
Passz.

Nagy Márk
Tisztelt Garancsi Úr!Alvest még most a télen igazolják le,és milyen csapatok érdeklődnek Alves iránt az Omonia Nicosia-on kívül?

Garancsi István
Nagyon sok érdeklődés van, nagyon sok játékosunk iránt. Nagy részük sajnos kamu, vagy nem a valóságnak megfelelően jön le a sajtóban, nem is tudja, hogy a legnehezebb időszak az életünkben az átigazolási szezon.

Káplár Zsolt
Tisztelt Garancsi Úr! Mi a véleménye Egervári Sándor nyilatkozatairól, amikben folyton Sousát bírálja, és Elek Ákost eligazolásra ösztökéli. Utóbbit nem tartja szereptévesztésnek? Válaszát előre is köszönöm!

Garancsi István
A szövetségi kapitány az kapitány. Mindenkinek ezt el kell fogadnia. Bírálni nekem semmilyen jogom nincs. Magánvéleményem van.

Ferenc Gábor Ujvári
Tisztelt Garancsi Úr! A Klub marketing stratégiájáról érdeklődnék. Tervbe van-e véve, hogy a megyei (kiemelten az 50ezres Dunaújvárost), illetve a megyéhez közeli nagyvárosokból (Budapest, Veszprém) is csalogatnának nézőket a stadionba?

Garancsi István
Tervbe! De jó lenne, ha először Székesfehérvárról jönnének többen. Olcsóbb és hatékonyabb lenne.

Oláh Dezső
Tisztelt Garancsi úr...én a szponzorációról szeretnék kérdezni.várható-e egy újabb tőke erős szponzor jövetele a közeljövőben(egyes pletykák a vodafone-t emlegetik mint szponzor)és még azután érdeklődnék, hogy a MOL-al meddig tart a kontraktus?előre is köszönöm a válaszát.

Garancsi István
Folyamatosan tárgyalunk szponzorokkal, nagyon-nagyon nehéz és összetett feladat. Konkrét neveket nem mondanék. A MOL a főszponzor, most az a fő cél ebben a félévben, hogy minél több fehérvári vállalkozót tudjunk bevonni, komolyabb tőkeerős szponzor valószínű a nemzetközi szerepléssel fog érkezni.
A MOL-szerződés a szezon végén lejár. (de opciók vannak benne).

Grátzl Péter
Tisztelt Garancsi ÚR! Torghelle Sándor átigazolási ügye, hogy áll? Tárgyalnak a játékossal vagy csak pletyka a szerződtetése?

Garancsi István
Passz.

Rapcsok Balázs
Tisztelt Garancsi Úr! Jelenleg az NB2-ben hány kölcsönjátékosunk szerepel, és mi lesz az ő sorsuk a továbbiakban?

Garancsi István
4 játékosunk NB II-ben szerepel kölcsönben, 4 játékosunk az NB I-ben, és van két NB III-as kölcsönjátékosunk is. Mindenkit úgy adunk kölcsön, hogy játszaniuk kell, amennyiben befutnak (lásd Gyurcsó) azonnal jönnek hozzánk vissza. De higgyék el, terv szerint adunk kölcsön. És van benne logika.

Balazs Varga
Tisztelt Garancsi Ur! On szerint hosszu tavon fenntarthato a Videoton FC penzugyi stabilitasa? Esetleg varhato a kozeljovoben egy ujabb jelentos szponzor, aki jelentosen tudna tamogatni egyuttesunket?

Garancsi István
Pont olyan csapatom lesz mindig, mint amennyi fínanszirozás erre rendelkezésre áll. Ez a normális és racionális gazdálkodási gondolkodás. Természetesen más lesz a helyzet, ha rendszeres UEFA szereplők leszünk.

Robert Folkel
Tisztelt Garancsi Úr!
Ha majd a Barca jön hozzánk a BL-ben, ugye Fehérváron lesz a meccs?:-) Jut eszembe, a stadionnal kapcsolatban lesznek a közeljövőben beruházások?

Garancsi István
Jelen pillanatban a stadion alkalmas a BL-mérkőzések (csoportmeccsek) lejátszására.

Szegő Zoltán
Tisztelt Garancsi Úr! Milyen válaszlépéseket tervez a klub a Nemzeti Sport folyamatos lejárató és diszkriminatív tevékenysége okán?

Garancsi István
Nagyon komoly kérdés. Ennek megfelelően nagyon komoly választ igényel. Amit a Nemzeti Sport velünk csinált, az példátlan a magyar sport-újságírás történetében. Többen -gondolom-  smerik 
a sztorit, büntetett engem mint vállalkozót, a szurkolóinkat, a szponzorainkat, a magyar futballt, ennek megfelelő válaszlépés lesz a klub részéről, mire elkezdődik a tavaszi szezon.

Zoltán Kasza
Tisztelt Garancsi Úr!

A kérdéseim a köveketők:

1.: Régóta lehetett hallani a stadionban egy Vidis étterem/Pub létrehozásáról. Valami friss információkat lehet róla már tudni? Mikor milyen formában képzelik el a beindítását?

2.: Ön indokoltnak tartotta Bekő Balázs elküldését a klubtól? Úgy vélem erre azt a választ fogom kapni, hogy a Sousa úr döntött így. De kérdés, hogy megéri-e egy olyan edzőt elküldeni a klubtól, akit minden Videoton szurkoló megbecsül és szeret, mert sokat tett, ezért a klubért. Sousa nem valószínű, hogy 20 év múlva is itt lesz (habár ne legyen igazam), Bekő ha módja lett volna rá, akkor biztosan itt lenne...

3.: Most pontosan mi a szeretett Klubunk játékospolitikája? 2 év múlva marad még magyar játékosunk? Nincsen gond a külföldi játékosokkal, amennyiben jobbak egy magyarnál. De bennem kérdéseket vet fel, hogy miért is nem játszik egy válogatottban alapember, a bajnokcsapatunk alapembere, egy ELEK ÁKOS?!

4.: Alvessel tárgyalunk a szerződéshosszabbításról?

5.: Van Alvesen kívül olyan meghatározó játékosunk, akinek a nyáron lejár a szerződése?

6.: Valamilyen módon próbáljuk helyre hozni a sajtóval a kapcsolatunkat? (NSO, FMH)

7.: Indulásakor rengeteg sok jó dolgot tartogatott a Vidiclub kártya. Várhatóak újabb megállapodások fehérvári vállalkozókkal?

8.: Ön hogy érzi? Bajnok lehet még idén a Videoton?

9.: Várhatóak valamilyen felújítások a stadionban a tavaszi rajt előtt?

10.: Büfék nem lesznek korszerűsítve? Érzésem szerint a bevétel is nagyobb lehet ilyen apróságokkal, hogy a hidegben lehessen meleg teát venni, vagy esetlegesen ha valaki akar enni egy sült kolbászt a sör mellé az sem lenne rossz, ha tudna...

Köszönöm a válaszait!

Hajrá Vidi!

Garancsi István
1. Tavaszra talán a bajnokság végére kész lesz a Pub a stadionon belül.

2. Tévinformációk vannak ezügyben. A cég ügyvezetője Tassy Márk, ő bontott szerződést Balázzsal, úgy hogy abban minden pontot betartottunk. Megértem a felháborodásukat, hiszen mégis csak egy fehérvári kötődésű kollegáról van szó, de nekem, mint tulajdonosnak a Vidi érdekeit kell szem előtt tartani, folyamatosan mondtam és mondom, ez egy vállalat, egy klub melyben mindenkinek meg van a helye. Aki ebbe nem illik, vagy ennek nem rendeli alá magát, akkor sajnos attól el kell válnunk. Itt is ez történt, a klub minden szerződésben foglalt kötelezettséget betartott. Felnőtt emberek vagyunk, ezért szerződünk. Fura lenne, ha a gazdasági életben, egy szerződésbontás után a sajtóhoz rohangálnánk.

3. Nyugodjon meg! Elsődleges cél minél több magyar játékos szerepeltetése, csak sajnos sokszor, ha meghallják, hogy a Vidi keresi őket, triplázódik az ár, és ebben a helyzetben nem lehet mit tenni. Nagyon sok magyar, aki kint játszik, pedig nem akar hazajönni.

4. Passz

5. Vannak, de mivel profik vagyunk vagy gondoljuk magunkról, így természetes hogy mindent megteszünk azért, hogy az értékeinket megtartsuk.

6. Nem hiszem, hogy nekünk kellene. Mi nem bántottunk senkit. Azt gondolom, a magyar NB I-ben a legnyitottabb és a legkorrektebb módon próbálunk eljárni bárkivel szemben, ha olyan híreket írnak rólunk, amelyek a valósággal köszönőviszonyban sincsenek, nem tudok mit tenni.

7. Igen, folyamatosan dolgozunk rajta.

8. Igen.

9. Már korábban megválaszoltam egy kérdésben.

10. De! látványos változás lesz.

Róbert Szabó
Tisztelt Garancsi úr! Én azt szeretném megkérdezni,hogy Alves elfog-e igazolni? Köszönöm válaszát!

Garancsi István
Passz.

Ódor Daneeka
Tiszteletem Garancsi Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy Elek Ákossal valójában mi a terv? Szerintem a mai VIDI egyik legnagyobb értéke kár lenne elherdálni. amúgy is kevés a magyar ráadásul nem is nagyon tudunk magyarokat igazolni. És miért játszik ilyen keveset?

Garancsi István
Passz.

László Szerencsés
Tisztelt Garancsi Úr! Megoldható lenne-e, hogyha egyszer már helyre szóló jegyet árulnak(konkrétan a MOL tribünön történt az eset), hogy azzal a jeggyel le is tudjak ülni a helyemre. Előfordult olyan eset, amikor apukámmal és öcsémmel nem találtunk üres helyet a már megváltott jegyünkkel, akik a helyünkön ültek az ő helyüket pedig más foglalta el, a rendezőtöl pedig azt a választ kaptuk hogy "ez nem a mozi". Így állva néztük a mérkőzést.

Garancsi István
Elnézést kérek a rendezői magatartás miatt, elvileg azért vannak számozott helyek, hogy mindenki a saját helyére üljön. Erre odafigyelünk a jövőben. Egyébként a vidi.hu-n erre folyamatos felhívás van kitéve. A szurkolókkal kell megbeszélni, hogy üljenek a megváltott helyükre.

Gabriella Paulovics
Tisztelt Garancsi Úr! Az idén lejáró névadói szerződés várhatóan meg lesz-e hosszabbítva? Magyarán marad-e a Videoton név?

Garancsi István
De jó, hogy szólt! Ezt teljesen elfelejtettem. Úgyhogy azonnal megnézzük. De még nem ma este. Amennyiben lesz válasz, a vidi.hu-n meg fogja találni.

Turzán Norbert
Tisztelt Garancsi úr!Szeretnék önnek először is Boldog újévet kívánni igy utólag is.Szeretném öntől megkérdezni,hogy elégedett e a csapat eddigi teljesitményével?

Garancsi István
Teljes mértékben! Nagyon komoly munkát végeznek az edzők. Nagyon-nagyon komolyat. Sokkal komolyabbat, mint amit gondoltam. Át kell állni erre teljes mértékben mindenkinek. Szerintem ez jól megtörtént. A Kaposvár meccset kivéve minden másik meccsen lett volna esélyünk a győzelemre. Tavasszal nagy rangadók lesznek, erre készülünk ezerrel.

Péter Soós
Tisztelt Garancsi István Úr!
Köszönet mindenért amit a Videotonért tett,és tesz!:)
Kérdésem : Tervezi-e a VIDI.hu futó "szakosztályának" bővítését idén???
és lesz lehetőség nyilvánosan egyszer együtt futni a csapattal???

Válaszait megköszönve,
Üdvözlettel:
Soós Péter ultrafutó

Garancsi István
Futó szakosztályt nem. Az együtt futás nagyon jó ötlet! Ez ügyben fogok jelentkezni! A vidi.hu-n rajta lesz.

László Málics
Tisztelt Garancsi úr! Miért adunk pénzt és játékosokat Kovács Istvánért cserébe hogy ez mennyire éri meg a klubnak.Alvessel mi a helyzet marad vagy megy mert nagyon sok csapat szóba került vele kapcsolatban.Stabil pénzügyi hátteret szeretne teremteni a klubnak.Meddig tart a Mollal a megállapodás?

Garancsi István
A klub pénzügyi háttere stabil. Minden szponzor addig lesz, ameddig neki megéri.

Majer János
Tisztelt Garancsi Úr!
Bár nem régóta vagyok vidiclub tag,elhivatottságom a Videoton felé annál nagyobb, őszintébb és régebbi. Kérdésem: Mi az a Videotonnál elérhető siker,eredmény,amivel elégedett lenne 3 év múlva?

Garancsi István
És eddig miért nem lépett be? :-) Elmondtam, ebben az évben nemzetközi szereplés, jövőre EL-csoportkör, azt követően pedig BL-csoportkör. Ennek rendelünk alá mindent.

Gábor Juhász
Mi az a végső határ amikor az edzői stábnak utat mutatnak?

Garancsi István
Kiesőhelyen való szereplésnél elkezdek gondolkodni. De teljes mértékben bizalom van a stáb felé, ezért is szerződtünk 3 évre. Hosszú időszak ez, tele lesz majd hullámvölggyel, de ez a sport.

Sándor Hofzang
Tisztel Garancsi Úr! Lesz -e Vidi újság? Amire elő lehet fizetni, amiben kizárólag vidiről szóló cikkek fotók..poszterek vannak. Jó dolog a net, de sokan szerintem szívesen lapozgatnának Vidi témájú lapokat Köszönöm válaszát Sok sikert és aranyakat! Üdvözlettel:

Garancsi István
Nehéz kérdés nagyon. Az internetet helyeztük előtérbe, gyorsabb hatékonyabb olcsóbb. Valószínű ha 10.000 nézőnk lenne, az elbírna tartani egy újságot is. Jelen pillanatban erre nem látok esélyt.

Tibor Jakubik
a Cafeteria-elemként kérhető sportutalványokat a Klub elfogadhatja bérletvásárlásnál? Köszönöm!

Garancsi István
Sportutalványokat nem tudunk elfogadni gazdaságilag nem éri meg.

Péter Pessek
Tisztelt Garancsi úr!
Milyen tervei vannak arra vonatkozóan, ha mégsem sikerülne elérni a 3 éves projektben kitűzött célokat? Továbbra is tulajdonos marad csak alacsonyabb költségvetéssel, vagy valamilyen módon gondoskodik az utódlásról, esetleg végérvényesen kiszáll-e a labdarúgásból?

Garancsi István
Majd 3 év múlva megbeszéljük ezt (vagyis 2 és fél év múlva).

Morovits Zoltán
Tisztelt Garancsi úr!Minden tiszteletem az öné azért amit tett,tesz a kedvenc csapatomért!De ugy érzem hibás döntés volt hogy nem maradhatott Dr Mezey György az edzö,nem sok jövöt látok Paulo Sousában és ez a sok külföldi játékos semmivel nem jobb mondjuk mint a magyar játékosaink(Elek,Nagy Dani,Gosztonyi)akik alig kapnak lehetöséget,pedig tavaly velük lettünk Bajnokok és Kupadöntösök!További sok sikert és HAJRÁ VIDI!

Garancsi István
Köszönöm szépen a hozzászólást! A szurkolóknak az a dolguk, hogy aggódjanak, senki sem hitte 3 éve, hogy hova fogunk eljutni. Emlékszem, hogy Mezey Gyurit hányan gyalázták, de a sikerek után természetes volt, hogy mellé állnak. Jóban-rosszban kitartottunk egymás mellett, van egy koncepciónk a Pauloval, -viccesen- tűzön-vízen végig visszük.

Turcsik Norbert
Paulo Sousa lefejelte Borbola Bencét, vagy nem?

Garancsi István
Jelen pillanatban bírósági szakaszban van az ügy, az eddigi tanúk meghallgatása után azt tudom mondani, hogy nem az és nem úgy történt, ahogy a feljelentő állította. A rendőrség az ügyet "továbbpasszolta", ez is már egy jel.

Róbert Hársch
Tisztelt Garancsi úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy személyesen hogyan élte meg azt az idöszakot, mióta átvette a Videotont? Úgy érzi, megérte (nem feltétlen anyagilag, azt sejtem...)? Vagy többre számított, úgy érezte, könnyebben fognak menni a dolgok? Érezte úgy, hogy "bárcsak hagytam volna a fr...ba ezt az egészet"? A jövöt illetöen bizakodó?

Garancsi István
Nem voltak ilyen gondolataim. Ráment egy karácsonyom a licence visszaszerzésére, és a szilveszter is. Minden drámájával és sikerével az elmúlt időszakban mégiscsak van egy Szuperkupánk, egy ezüstérmünk és egy aranyérmünk és két Ligakupánk, azért ez ennyi idő alatt nem rossz eredmény...  és a szuperstadionunk.

Balázs Pápai
Tisztelt Garancsi Úr! Mi az a nemzetközi szereplés amivel Ön a nyáron elégedett lenne?

Garancsi István
UEFA (EL) csoportkör.

László Szerencsés
Tisztelt Garancsi úr!

A Videoton részt vállal a Puskás Akadémia üzemeltetéséből(pályák karbantartása, edzők fizetése), vagy ez más"budget"-ből történik?

Garancsi István
Mi biztos, hogy nem.

László Málics
A mostani kispadok helyett bőr ülések lesznek-e mert ezt is figyelembe veszik ha vki körbejárja a stadiont.A pálya gyepe ilyenkor télen miért sárgul el,ha megnézzük Győrbe ott egész évben szép zöld.

Garancsi István
Jó kispadjaink lesznek (ötletesek és látványosak) A győri füvet nem ismerem, itt sajnos nálunk nincsen vegetációs időszak, ezért sárga - gondolom. De biztos, hogy meg fogom nézni, hogy jól válaszoltam-e.

Szegő Zoltán
Szerintem létre kellene hozni egy új országos sportnapilapot! Ráférne egy kis konkurencia az NS-re, és méltó válasz lenne az őszi lejárató kampányukra...

Garancsi István
Ősszel tényleg belénk rugdostak sokat. De mivel csapatom van, így nem tudok reagálni a felvetésére a piacnak kell eldöntenie azt, hogy milyen sportnapilapra vagy napilapokra van szüksége.

István Verasztó
Tisztelt Garancsi Úr! Én szeretnék Önnek gratulálni az edző stáb kiválasztásához! A Sousa érában igazolt játékosok többsége (Oliveira, Vinicius, Brachi, Caneira, Tóth Balázs, Mitrovics) klasszisokkal jobb futbalisták, mint a Dottore által igazoltak. Mezey doki a kispadra is horror összegért igazolt játékosokat, akikben egy-két hónap múlva már ő maga sem látott perspektívát! Úgy érzem jó úton megyünk Európa felé, amihez Önnek is és Sousa mesternek sok sikert kívánok!

Garancsi István
Paulo álláspontja, akit hoz, az játszik. Minden szurkolónak megvan a joga, hogy valakit szeressen, vagy valakit ne szeressen. Nekem meg az a feladatom, hogy a legjobb csapatot tudjam összehozni.

Jankovics Gábor
A fűvel kapcsolatban nem lehetséges az,hogy nem sikerült tökéletesen a rekonstrukció mivel egy műfüves pályákkal foglalkozó cég készítette és túl gyorsan vezeti el a vizet?

Garancsi István
Huhh, utánajárok. Nem tapasztaltam, hogy gyorsan elmegy a víz, de lehet, hogy igaza van.
Félrefogalmaztam, a cég az rendben van, az nincs rendben, ha gyorsan elmegy a víz. Szakmailag nem tapasztaltam ilyet.

László Málics
Ön mint gondol Evandro Brandao leigazolása megérte-e mert mi szurkolók a fejünket fogjuk amikor játszik hogy már megint ő.És kiemelnék egy meccset ahol végig játszotta a meccset és finoman fogalmazva se volt hasznos tagja a csapatnak.Vasas idegenbeli meccsére gondolok

Garancsi István
Mindenki azért szurkoló, hogy mást lásson a pályán. Az edző feladata és kötelessége, hogy mindig a legjobb csapatot küldje a pályára. Fél év alatt nehéz megítélni bárkit. Pláne akkor, hogyha ilyen kulturális beilleszkedésen kell túlmennie, mint ami pl. az Ő esetében történt, de mondhatnám ezt az összes többi külföldire. Az biztos, hogy amit előírnak számára, azt maximálisan végrehajtja, de nem csak ő, hanem mindenki más is. Ha meg nem, akkor meg nem játszik.

Ildi Király
Tisztelt Garancsi Úr!

Többször jelezte már, hogy a Videoton focicsapat egy üzleti vállalkozás. Politikát belevinni az üzletbe teljesen elfogadott dolog. Viszont az, hogy politikát visz bele a sportba eléggé megosztja a közvéleményt. Nem veszít ezzel a népszerűségéből a Videoton? Nem veszít Ön szerint ezzel rajongókat a focicsapat? A sportnak nem kellene a sportnál maradnia?

Garancsi István
Milyen politikára gondol? Én nem vittem bele, az biztos.

Spanner Gyuri
Üdvözlöm. Van esély arra,hogy Alves Hosszú távon Fehérváron marad ? Tárgyalunk vele a hosszabbításról? Akar egyáltalán maradni? köszönöm

Garancsi István
Passz

Máté Ujvári
Tisztelt Garancsi Úr!Először is én is szeretném megköszönni amit a klubbért tett nagyon sok örömteli pillanatot szerzett rengeteg embernek. Az előttem szólok majdnem mindent megkérdeztek, én csak annyit szeretnék kérdezni, hogy Garancsi Úr gyermekei mennyire követik figyelemmel a vidi eredményeit esetleg járnak meccsre?adnak e tanácsokat az igazolással kapcsolatban?:)

Garancsi István
Csak a lányaimra hallgatok igazolás-ügyben :-)) A nagyobbik még nem volt, a kisebbik már többször - sokszor dolgoztak is, a barátnőikkel, különféle munkákat, természetesen csak segítségképp, hiszen nem lehet kiskorúakat foglalkoztatni. Élvezték és tényleg segítettek.

Garancsi István
Kedves Szurkolók, a késés miatt még maradunk, várom még a kérdéseket, ha vannak!

Rapcsok Balázs
Először is köszönöm válaszát!

Még egy kérdésem,kérésem lenne:
Az NB1-be tudom kik azok, viszont az NB2-es kölcsönjátékosainkról és az NB3-as kölcsönjátékosokról kaphatnék egy névsort?

Garancsi István
Még nem szívesen adnám ki a névsort, elnézést!

László Miklós
Tisztelt Garancsi Úr! A Videoton utánpótlást érintően tervezik-e a hátsó edzőpályák átalakítását esetleg bővítését? Jelenleg elég zsúfoltak, van, hogy három korosztály edz egy pályán.

Garancsi István
Igen, tudjuk. Gondolkodunk, tervezünk. A legjobb megoldást akarjuk megtalálni.

Spanner Zsolt
Tisztelt Garancsi Úr! Láthatjuk Önt tavasszal idegenbeli mérkőzésen a lelátón, a vendég szektorban? Ön szerint ki volt a legjobb igazolásunk az ősszel? Köszönöm.

Garancsi István
A Vasas meccsen kaptam eleget a szurkolóktól sajnos, de mindenképpen megyek. Több jó igazolásunk is volt ősszel.

Jankovics Gábor
Nekem talán lenne. A C szektorba szól a bérletünk 5-6 éve,szertettünk volna mindig ugyanoda ülni ami a legfelső sor volt. A sajtópáholyok kialakítása miatt,ami még nem történt meg már 3szor 4szer kellett helyet változtatnunk. Valójában hol lesznek ezek a sajtópáholyok,érdemes-e még "küzdenem" a helyemért vagy menjünk át a G esetleg F, ott biztosan nem lesz? a Túloldal tagjai

Garancsi István
Jajj! Erre nem tudok válaszolni. A kérdést elmentjük, záros határidőn belül jelentkezünk.

Németh Andrea
Tisztelt Garancsi úr! Milyen lehetőséget lát az nb1-es mérkőzéseink látogatottságának növelésére? Hogyan lehetne a bajnokavatáskor és a Sturm elleni meccsen megjelent plussz 4-5 ezer embert máskor is kicsalogatni a stadionba, van-e erre nézve stratégia, ötlet? (na persze azon túl, hogy a csapat látványos és eredményes focit játsszon... :))
Köszönöm a válaszát és további sikeres munkát kívánok! Hajrá Vidi!

Garancsi István
Nagyon-nagyon sokat tettünk már ezért. Ha van ötlete ez ügyben várom azokat. A négy nagy tavaszi rangadó azért húzós lesz, nem csak a pályán, hanem reményeink szerint a lelátókon is.

Varga Zsolt
Miért nem lesz újra bajnok a Vidi????? :(((

Garancsi István
Mert még 15 csapat is bajnok akar lenni rajtunk kívül. Egyébként meg miért gondolja ezt? Nagyon komoly tavasz lesz!

Somos Ákos
Tiszteletem, jó munkát kívánok. És a kérdés: lehet-e olyan szakmai döntése Sousának, amivel ön biztosan nem értene egyet (értsd: jelezné is felé, hogy ezt így nem)?

Garancsi István
Persze, hogy lehet. Senki sem tévedhetetlen. Én sem. Szoktunk egyeztetni szakmai kérdésekben.

Zsolt Porteleki
Tisztelt Garancsi úr!Mennyire befolyásolhatja a válság a klub életét,a kitűzőtt célok elérésében?

Garancsi István
Mindenképp befolyásolja. Az élet minden területére kihat.

Csaba Pulai
Tisztelt Garacsi úr !! Meddig türjük a Matók féle írásokat? Tisztelettel várom válaszát.

Garancsi István
Hiszek az újságíró véleménynyilvánítás szabadságában, nem akarom az újságírót minősíteni. Az ő dolga, hogy mennyire hiteles. A klubnak egy feladata van, mind a szponzorok, mind a szurkolók felé a leghitelesebben kell megjelennie.

Garancsi István
Kedves Szurkolók! Köszönöm a kérdéseket! Mindenkinek szép estét, nézzék továbbra is a vidi.hu-t, vagy a Vidi hivatalos Facebook-oldalát, vagy Youtube-csatornáját. Találkozzunk legközelebb a stadionban a Győr elleni Magyar Kupa-meccsen. Talán a legkomolyabb tavasz előtt állunk, négy nagyon komoly rangadóval, mi erre nagyon készülünk, remélem Önök is. Jó éjt! HAJRÁ VIDI!

Ui: Még egyszer a játékos politikával kapcsolatos álláspontunk.

Ui2: Végülis a kollégáim is megoldottak mindent, kicsit idegesebb voltam az elején a kelleténél.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek