VIDEOTON FC - MVM-PAKS 4-1 (2-0)

A Paks sem tudta megállítani a Vidit

Legutóbb négy éve kezdtünk ilyen győzelmi sorozattal, de a gólarányunk most az akkorinál is jobb.

Több szempontból is érdekesnek ígérkezett a Paks elleni vasárnap esti bajnokink. Egyrészt, utoljára a 2009-2010-es bajnokságot kezdtük a mostanihoz hasonlóan eredményesen. Másrészt az is különlegessé tette ezt a találkozót, hogy két eddig 100%-os csapat nézett egymással farkasszemet. Ráadásul Nikolics Nemanja 100. NB I-es mérkőzését játszotta Vidi-játékosként.

Nikó gyorsan gondoskodott arról, hogy ne csak a jubileuma miatt maradjon számára emlékezetes a Paks elleni meccs, hiszen már a 3. percben gólt szerzett - 18 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot - majd három perccel később kiharcolt egy büntetőt és egy emberelőnyt is, hiszen Éger László utolsó emberként szabálytalankodott csatárunkkal, a játékvezető pedig teljes joggal mutatta fel a piros lapot. A büntetőt Nikolics magabiztosan értékesítette, így minden idők egyik legeredményesebb NB I-es szezonkezdetét könyvelheti el, hiszen négy forduló után 7 gól szerepel a neve mellett. Ez volt góllövő csatárunk 55. vidis gólja, ezzel pedig utolérte klubunk örökranglistáján André Alvest. Kétgólos előnyünk birtokában magabiztosan, jól futballoztunk. A 30. percben Sándor adott nagyszerű labdát Álvareznek, támadónk kissé kisodródott helyzetből kapu mellé lőtt. A 38. percben veszélyeztettek a vendégek, Juhász hazaadása kicsit rövid volt, de kapusunknak sikerült megelőznie Simont, és megszereznie a játékszert.

A mérkőzés szünetében a FŐNIX Rock and Roll SE felnőtt táncosainak produkcióját láthatták a stadionba kilátogató nézők.

A második félidőben a 18. percig kellett várnunk az első gólhelyzetre, ekkor Kleinehisler szögletét Sándor csúsztatta meg, középen érkezett Zé Luis, aki csukafejesből a felső lécre fejelt, ahonnan a gólvonal elé pattant a labda. Gyönyörű jelenet volt! Két perccel később Kleinheisler ívelt kapu elé egy szabadrúgást, érkezett Juhász, és a kapuba fejelte csapatunk harmadik gólját. Öt perccel a mérkőzés vége előtt Gyurcsó szenzációsan tekert a jobb felső sarokba egy szabadrúgást 20 méterről, ezzel 4-0-ra módosította a találkozó állását. A végeredményt a csereként pályára lépő Könyves állította be a 90. percben, miután 14 méterről nagy gólt lőtt.

Mivel a 4. forduló utolsó mérkőzésén a DVSC 1-1-es döntetlent játszott Szombathelyen, így már csak a Vidi 100%-os a bajnokságban.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek