A máriapócsi gyerekek nagy Vidis kalandja

Az idén 300 éves zarándokhelynek otthont adó településről érkező görögkatolikus gyermekek örök emlékkel és dedikált Vidi-mezzel gazdagodtak a Nyíregyháza elleni bajnokin. 

A Máriapócsi Nemzeti Kegyhelyről és környékéről érkeztek vendégek a Videoton FC - Nyíregyháza Spartacus mérkőzésre. Huszonkét görögkatolikus gyermek kísérte be a játékosokat a pályára. A lelátón pedig szüleik, az egyház képviselői és a település polgármestere is helyet foglaltak.

A máriapócsi zarándokhely ebben az esztendőben 300 éves, klubunk ezzel a gesztussal igyekezett felhívni a figyelmet az évfordulóra. A gyerekek egy-egy, a csapat által is dedikált Vidi mezzel térhettek haza.

"Dr. Seszták István atya és Kapin István atya, aki a Máriapócsi Nemzeti Kegyhely igazgatója, baráti kapcsolatot ápolnak a Videoton FC tulajdonosával, Garancsi Istvánnal, aki meghívta a Vidi - Nyíregyháza bajnokira a görög katolikus papokat és gyermekeiket. Ezen az emlékezetes estén ők kísérhették be a két csapat játékosait a pályára. Életre szóló élménnyel gazdagodtunk, nagyon jól éreztük magunkat. Mindenki kedves és figyelmes volt velünk" - nyilatkozta honlapunknak Bartos Anikó, aki a máriapócsi gyerekek egyik kísérője volt.

 

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek