A legutóbbi bajnokin, nyertünk Győrben!

A 2005 óta lejátszott tíz találkozó Vidi-mérlege: 6 győzelem és 2 döntetlen mellett mindössze 2 vereség, a gólkülönbség 16-15 a javunkra.

A legelső bajnoki:
A két csapat első bajnokija egyben csapatunk első sikerét is jelentette. Az 1968-as szezonban abszolút újonc Videoton a 4. fordulóban találkozott a győri együttessel, az 1968. március 24-én, Székesfehérváron rendezett találkozót Karsai László találatával nyertük meg 1-0-ra.

A legelső győri bajnoki:
Természetesen szintén az 1968-as szezonban játszottuk, a 24. forduló keretében az ETO 2-1-re nyert saját közönsége előtt, a november 3-án rendezett bajnokin Balogh Károly lőtte a Videoton gólját.

A legnagyobb arányú siker:
A Videoton 1968 óta íródó élvonalbeli történetében öt alkalommal fordult elő, hogy vendégként négy gólos győzelmet könyvelhetett el csapatunk, ebből kettőnek Győr volt a színhelye. Külön érdekesség, hogy a két, egyaránt 4-0-ra végződő találkozóra két egymást követő szezonban került sor. A 2002/2003-as idény 18. fordulójában Róth Ferenc 2, Korsós Attila és Tóth Norbert 1-1 találatával nyertünk a Rába partján, míg a 2003/2004-es idény 23. fordulójában Magasföldi József duplája mellett Marian Savu és Tóth Balázs gólja alakította ki a Vidi 4-0 arányú diadalát.

A legtöbb gólt hozó bajnoki:
Nem csak a 4-0 arányú sikereink bizonyultak kiemelkedőnek a Győrben játszott bajnokik közül, a két csapat leggólgazdagabb derbijeinek egyike is szép fehérvári győzelmet hozott az ETO stadionjában. A felek összecsapásain kétszer fordult elő, hogy 7 gólnak tapsolhattak a szurkolók, mindkettőre győri pályaválasztással került sor. 1980. május 10-én 5-2-re nyertünk a zöld-fehérek otthonában, Burcsa Győző és Tiber László duplája mellett Szabó József találatának köszönhetően. Három évvel később, 1983. április 2-án fordított eredmény született, ekkor a hazaiak nyertek hasonló arányban, ekkor id. Horváth Gábor és Palkovics István jegyezte a Vidi góljait.

A legutóbbi 10 bajnoki:
A 2005 ősze óta lejátszott 10 találkozóból csapatunk jött ki eredményesebben, 6 győzelem és 2 döntetlen mellett mindössze 2 vereség került a Vidi neve mellé, a gólkülönbség 16-15 a javunkra.

A legutóbbi győri bajnoki:
2009. május 9-én játszottuk, csapatunk 2-1-re nyerni tudott az ETO Parkban. Akkor Sebők - Lázár, Radovics, Horváth G., Andics - Polonkai (Szakály 64'), Farkas I, Elek, Nagy - Alves (Koller 90'), Vujovics (Alison 76') összeállításban léptünk pályára, góljainkat Goran Vujovics és Alison szerezték.

A legtöbb gólt rúgó játékos:
A nyolcvanas évek elsőszámú Vidi támadója, Szabó József pályafutása során kilenc gólt rúgott fehérvári labdarúgóként az ETO-nak.Alig maradt el tőle Tiber László és Wollek Tibor, ők 7-7 gólig jutottak, míg Szalmásy Tamás és Nagy II János társaságában 5 találattal Sitku Illés foglalja el a harmadik helyet, támadónk a szezonzárón akár tovább is javíthatja a győriek elleni remek statisztikáját.

A Győri ETO elleni góllövőlista:

9 gólos: Szabó József
7 gólos: Wollek Tibor, Tiber László
5 gólos: Szalmásy Tamás, Nagy II János, Sitku Illés
4 gólos: Csucsánszky Zoltán, Magasföldi József, Róth Ferenc
3 gólos: Karsai László, Burcsa Győző, Májer Lajos, Csongrádi Ferenc, Marian Savu, Mario
              Bozics,
2 gólos: Vadász Imre, id. Horváth Gábor, Gyenti László, Tóth Norbert, Dvéri Zsolt,
              Földes Gábor, Korsós Attila, Tóth Balázs, Horváth Ferenc.
1 gólos: Fejes Gábor, Czeczeli Károly, Balogh Károly, Baranyi Sándor, Palkovics István, Novath
             György, Petres Tamás, Szprecsak, Jónás Gyula, Muzsnay Zsolt, Sallói István,
             Takács Lajos, Váczi Dénes, Zimmermann Tamás, Zoran Kuntics, Csató Sándor,
             Daniel Usvat, Hamar István, Leo, Szabó Tibor, Hercegfalvi Zoltán, Tereánszki-Tóth
             Péter, Csizmadia Csaba, Schwarcz Zoltán, Vayer Gábor, Jusuf Dajic, Milan Pavlicic,
             Goran Vujovic, Alison Silva

             Kettő találat öngól volt.

Szerző: Németh Zoltán

További hírek