ELLENFÉL-LES

A kiesés ellen küzdő Vasashoz látogatunk szombaton

Az angyalföldiek a 10. helyről várják a meccset.

Szombaton délután 17 órai kezdettel a Szusza Ferenc Stadionban a Vasas FC lesz a Videoton FC ellenfele az OTP Bank Liga 31. fordulójában, azaz 3 mérkőzéssel a bajnokság vége előtt. Míg csapatunk a bajnoki címre tör, az angyalföldieket a kiesés réme fenyegeti, jelen pillanatban egy ponttal előzik meg a 11. DVTK-t.

Az előző kört egyébként még kiesőhelyen kezdte a gárda, hiszen rosszabb gólkülönbséggel megelőzte őket a diósgyőri alakulat, ám mivel a miskolciak vereséget szenvedtek, a Vasas pedig Blazic 90. perces góljára Egerszegi 94. minutumos találatával felelve egy pontot szerzett a Ferencváros ellen, feljebb léptek egy pozíciót.

Szombati ellenfelünk a tavasz folyamán eddig mindössze kétszer szerezte meg a három pontot: március 10-én a Honvédot győzték le 2-1-re, április 28-án pedig a DVSC-t verték 3-2-re. Emellett jónéhány döntetlen is összejött, a DVTK, a Balmazújváros, a Mezőkövesd és persze legutóbb a Ferencváros ellen is így végeztek.

A zöld-fehérek elleni találkozón először volt kezdő a tavasz folyamán a sérülésből felépülő Gaál Bálint, aki egyben a házi gólkirály is 5 találattal, méghozzá holtversenyben Remili Mohameddel. Őket 4-4 góllal a télen igazolt Egerszegi és az elsősorban védőként szerepeltetett Burmeister követi. A legtöbb mérkőzésen - 27 találkozón - egyébként éppen a német játékost vetette be Michael Oenning vezetőedző, ahogy Remili Mohamed és Vida Máté is éppen ennyiszer játszottak. A tavasz összes mérkőzésén ezzel együtt pályára lépett még Vít Benes, Egerszegi Tamás, Jevgenij Pavlov is, míg a kapus Nagy Gergely a 22. forduló óta kirobbanthatatlan.

Az említettek között nincs ott a transfermarkt.de portál által a legértékesebb labdarúgójuknak tartott macedón válogatott Kire Risztevszki - őt 700 ezer euróra taksálják -, valamint a 600 ezer eurós magyar válogatott hátvéd, Hangya Szilveszter és az ugyanennyire becsült, szintén magyar válogatott Berecz Zsombor sem. A keret értéke összesen 6,78 millió euró, amely az 5. legmagasabb az NB I-ben.

Szombaton biztosan nem léphet majd pályára Vida Máté, aki a Ferencváros elleni mérkőzés 93. percében megkapta 5. sárga lapját, így automatikusan eltiltásra került. Remili Mohamed a legutóbbi, Szivacski Donát a legutóbbi két fordulót hagyta ki, Kleisz Márk a tavasszal még nem játszott. Csiki Norbert március 17. óta nem volt meccskeretben, Berecz Zsombor április 21. óta.

A Vasas keretében két volt Vidi-játékos található: bajnokunk, Vaskó Tamás, valamint a Fehérvárról télen távozott Barczi Dávid.

Átlagos InStat-pontszámok terén az eddig 9 meccset játszó Nagy Gergely vezet (241), őt Risztevszki (237) és Hangya (236) követi. A forduló csapatába Risztevszki (háromszor), Benes (háromszor), Hangya (háromszor), James (kétszer), Berecz (kétszer), Nagy G. (kétszer), Burmeister, Vida, Kamenár, Remili, Gaál, Vaskó, Pavlov és Egerszegi tudtak eddig bekerülni.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek