VIDEOTON FC - DVSC 1-2 (1-2)

A DVSC nyerte meg a rangadót

Nikolics a 15. percben megszerezte a vezetést csapatunknak, azonban a DVSC még az első félidőben megfordította a meccs állását, és az előnyüket sikerült a meccs végéig megőrizniük.

Fontos mérkőzés várt csapatunkra vasárnap délután, hiszen a Győr szombati győzelmének köszönhetően megelőzött bennünket a tabellán, így a harmadik helyről vártuk a DVSC elleni összecsapást.

Remek időben, több mint 5000 néző előtt kezdődött el a rangadó. Az első percekben mindkét csapat óvatosan futballozott, kevés helyzetet láthattunk. A hatodik percben Haraszti tekert kapura egy szabadrúgást, ez azonban nem okozott gondot Novakovicnak. A 15. percben Szakály vezette a labdát Iványi játékvezetőbe, akiről Sándor elé pattant a játékszer, középpályásunk pedig remekül ugratta ki Nikolicsot, aki Máté mellett elvitte a labdát, kicselezte Novakovicot és az ötös sarkáról az üres kapuba gurított (1-0). Tíz perccel később egy hazai szöglet után úgy tűnt, hogy a 16-oson belül Caneirat lerántották, a játékvezető sípja azonban néma maradt. Az ellentámadásból pedig egyenlített a Loki. Novakovic rúgta ki a labdát, védőink rosszul helyezkedtek, így a játékszer Szakályhoz került, aki rávezette Calatayudra, közeli lövését azonban óriási bravúrral védte kapusunk, pechünkre a kipattanó labda pont Caneira lábára pattant, onnan pedig a kapunkba, öngól (1-1)! A találkozó 30. percében Caneira közel járt ahhoz, hogy a DVSC kapujába is betaláljon, de közeli fejesét hatalmas bravúrral védte Novakovic. A 37. percben egy gyors debreceni támadás végén Morozov nagyon rosszul találta el kapásból a labdát, szerencséjére az pont Máté elé került, aki közelről a kapunkba tekert (1-2). A 42. percben Kulcsár adott szép labdát Szakálynak, a Loki csapatkapitánya azonban túlságosan könnyelmű volt, és kihagyta a helyzetet.

A szünetben Nildo helyére Zé Luis állt be, így átálltunk a kétcsatáros játékra. Ebben a játékrészben főleg a DVSC térfelén zajlott a játék. Az 51. percben Haraszti lódult meg a bal szélen, középre adott, Nikolics lőtt kapura, Novakovic azonban bravúrral védett. A 62. percben Haraszti 21 méterről lőtt kapu fölé. Az utolsó 20 percre pályára lépett Oliveira is, aki színt vitt csapatunk játékába, több jó megoldása is volt. A 74. percben Stopira fejelt Kovácsnak le egy labdát, Kokó éles szögből rá is lőtte, Novakovic védett. Öt perccel a vége előtt Oliveira került nagy helyzetbe, de végül hárman szerelni tudták 8 méterre a vendég kaputól. A mérkőzés utolsó helyzete Tisza előtt adódott, aki 15 méterről lőtt kapu mellé.

A DVSC-nek sikerült elvinni a három bajnoki pontot a Sóstói Stadionból. Csapatunk legközelebb szerdán lép pályára, a Ligakupa visszavágóján a PMFC-t fogadjuk.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek