GYŐR - VIDI

A Dunántúl szuperrangadója következik

Egy győri sikerrel nem csak csökkentenénk a hátrányunkat a zöld-fehérekkel szemben, hanem hatalmas lelki plusszal vághatnánk neki az előttünk álló kupameccseknek és a bajnokságból hátralévő hét fordulónak.

A sajnálatos diósgyőri vereség után nagyon kellett a győzelem szerdán Szombathelyen, és a csapat - hősiesen kűzdve - be is gyűjtötte a három pontot a tavasszal addig veretlen Haladás ellen. Vasárnap délután viszont az a Győr vár ránk, amely nem csak, hogy veretlen 2013-ban, de 100%-os idei teljesítménnyel vezeti az OTP Bank Ligát.

Pintér Attila csapata félelmetes mutatókkal bír hazai környezetben, 11 meccsen 9-szer győztek és 2-szer játszottak döntetlent, 26 gólt rúgtak és 7-et kaptak. Utoljára a Honvéd tudott pontot rabolni az ETO Parkból a 13. fordulóban, még november elején. Mi sem panaszkodhatunk azonban, ha a Sóstói Stadiontól távol lejátszott meccseinket vizsgáljuk, hatszor nyertünk, kétszer ikszeltünk és háromszor kikaptunk, 19 gólt lőttünk és 8-at kaptunk. Egyetlen gárda előz meg bennünket a csak az idegenbeli mérkőzéseket mutató táblázaton, a Győri ETO...

Az NB I legjobb csapatai, csak az idegenbeli bajnokikat nézve
Helyezés Csapat Meccs Győzelem Döntetlen Vereség Gól Gólarány Pont
1. Győri ETO 10 6 3 1 17:10 +7 21
2. Videoton FC 11 6 2 3 19:11 +11 20
3. MVM Paks 11 4 6 1 21:12 +9 18


De nem csak a fent leírtak miatt lesz a vasárnapi rangadó az eddigi legfontosabb és legnehezebb találkozónk. Jövő szerdán a Magyar Kupa elődöntőjében fogadjuk a Győrt, majd szombaton bajnokin a Paksot, az utána következő héten pedig először a Ligakupa-döntőben, három nappal később az OTP Bank Liga 25. fordulójában csapunk össze a Ferencvárossal. Ha nyerünk az ETO ellen - amellett, hogy csökken a hátrányunk velük szemben -, az eddigieknél is nagyobb erővel fordulhatunk a 2012-2013-as szezon finisébe, és megmarad az esélyünk, hogy a lehető legtovább a zöld-fehérek nyomában maradjunk, a minket üldöző FTC-től és a Debrecentől pedig kicsit meglépjünk. Arról nem beszélve, hogy a Győr legyőzése további plusz motivációt jelenthet játékosainknak ahhoz, hogy a két kupasorozatban odaérjünk az első helyre! 

Pénteken még megvásárolhatják a szurkolói buszra (1700 forintért, VidiClub-tagként 1400-ért) és a mérkőzésre (egységesen 1000 forintért) szóló jegyeiket a VidiShopban, akár együtt, akár külön-külön. A vasárnap 16.30-kor kezdődő szuperrangadóra szervezett utazás minden részletét megtalálja ide kattintva!

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek