ELLENFÉL-LES

A bajnoki címvédő vendégeskedik a Pancho Arénában szombaton

Egykori játékosaink közül Zsótér és Vasziljevics már nincs a tabellán harmadik kispestieknél, Pölöskei Zsolt viszont akár pályára is léphet a Vidi ellen.

Újabb rangadóra kerül sor szeptember 23-án, szombaton este a Pancho Arénában. Csapatunk vendége ezúttal a Budapest Honvéd FC lesz. A Vidi a fordulót úgy várhatja az élről, hogy eredménytől függetlenül biztosan ott is marad, hiszen előnyünk a 2. Ferencvárossal szemben 4 pont.

Együttesünk az előző kiírás bajnoki döntője óta először találkozik a címvédő Budapest Honvéd FC csapatával. A kispestiek 9 mérkőzést követően jelenleg a 3. pozíciót foglalják el a tabellán, hátrányuk a Vidivel szemben 5 pont. Hozzánk hasonlóan a piros-feketék is viszonylag későn veszítették el veretlenségüket, amelyet 6 fordulón keresztül őriztek: ezen időszak alatt a Balmazújváros és a DVTK elleni döntetlenek mellett áldozatul esett nekik a Haladás, a PAFC, az Újpest és a Mezőkövesd is. Augusztus 26-án a DVSC-től kaptak ki először, azóta viszont épp győzni nem sikerült, a paksi döntetlent ugyanis egy Ferencváros elleni vereség követte.

A Honvéd idén is a hajrában lőtt gólok specialistája. Betaláltak már a 82., 89., 92., 94. percekben is, a felsoroltakból kettő ráadásul győzelmet, egy pedig egyenlítést ért számukra.

Ami a kispestiek házi góllövőlistáját illeti, Davide Lanzafame nemcsak innen emelkedik ki, de a teljes bajnokságban is a 2. helyen áll 7 találatával. 2016-17 gólkirálya, Eppel Márton 4-szer ünnepelhetett, míg Kadimát kétszer ölelgethették a társak.

A bajnokcsapatnak akadt néhány távozója a nyáron. Elhagyták Kispestet a Vidi egykori játékosai, Zsótér Donát és Dusan Vasziljevics, valamint Balázs Zsolt, Koszta Márk és az addigi csapatkapitány, Hidi Patrik is. Pótlásukra a visszatérő korábbi gólkirály-jelölt Danilo, az utánpótlásból felkerülő Herjeczki és Banó-Szabó, illetve Akeem Latifu, Deák István és a Vidit elhagyó Pölöskei Zsolt érkezett.

A Videoton FC-hez hasonlóan a Honvéd is elkezdte Magyar Kupa-szereplését a hét folyamán, de nem arattak olyan magabiztos győzelmet, mint csapatunk Mohácson. A fővárosiak a PMFC vendégeként (amely gárdát az előző kiírásban 4-0-ra legyőztünk) Holender 20. percben elért góljával végül 1-0-ra nyertek és ott vannak a Magyar Kupa 64 legjobb csapata között.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek