MVM-PAKS - VIDEOTON FC 3-3 (3-0)

A 91. percben raboltunk pontot a Paks otthonából

Az első félidőben háromgólos vezetést  szerzett a Paks, a Vidi azonban látványos játékkal ki tudta egyenlíteni az állást. Fordulatos, jó iramú, közönségszórakoztató mérkőzés volt.

Kellemes, kora őszi, napsütéses időben kezdődött második Ligakupa-meccsünk az idei sorozatban. A Paks az első meccsén, hazai pályán 4-2-re nyert a Kozármisleny ellen, mi pedig a Dunaújváros-PASE ellen győztünk 3-0-ra.

A találkozó első percei helyzet nélkül teltek el. Első valódi esményként Gyepes szabálytalankodott az egyik paksi játékossal a kapunktól 19 méterre. A szabadrúgást Heffler váltotta gólra (1-0). Öt perccel később egyenlíthettünk volna, Gyurcsó szabadrúgását követően azonban Tar a hazai kapu fölé fejelt. A 20. percben egy szögletet követően került a labda Délczeg elé, aki közelről nem hibázott (2-0). Ezt követően egyre inkább átvettük a kezdeményezést, több lehetőségünk is volt, de a 44. percben a Paks szerezte az újabb gólt, egy gyors kontra végén Kiss volt eredményes (3-0).

A szünetben José Gomes Lupeta helyére pályára küldte Zé Luist, aki egy perccel később góllal hálálta meg az edző bizalmát (3-1). Sőt újabb egy perc elteltével ismét gólt szerezhetett volna, de Nildo beadása centikkel elsuhant a feje fölött. Az 57. percben Gyurcsó távoli szabadrúgását hatalmas bravúrral védte Csernyánszki. A 68. percben azonban ismét tehetetlen volt a hazaiak kapusa, egy parádés akció végén Gyurcsó sarokkal tette vissza a labdát, az érkező Szolnoki pedig kapásból szép gólt lőtt (3-2). A hátralévő időben mindent egy lapra feltéve támadtunk. Voltak lehetőségeink akcióból, és pontrúgások után is, sőt egy alkalommal az egyik paksi védő - akit Zé Luis nagyon agresszíven támadott le - majdnem öngólt lőtt. A 88. percben láthattunk egy paksi kapufát is. A hazaiak valószínűleg már elkönyvelték a győzelmet, azonban csapatunk ezt másképp gondolta, és a 91. percben Paraiba remek beadását Gyurcsó lőtte a paksi kapuba, beállítva ezzel a 3-3-as végeredményt.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek