2020-2021-es szezon

Az EL-ben a playoff-ig meneteltünk, a MOL Magyar Kupában ezüstérmet szereztünk, a bajnokságban pedig bronzérmet. A nyáron kinevezett új vezetőedző, Márton Gábor alig 9 hónap után távozott a kispadról, őt rövid ideig Szalai Tamás helyettesítette, áprili

Változások a keretben

A nyári átigazolási időszakban több labdarúgó is távozott a Viditől: Berecz Zsombor, Anel Hadzic, Georgi Milanov, Mocsi Attila, Pátkai Máté, Szabó Bálint, Tamás Krisztián és Vinícius Paulo máshol folytatták pályafutásukat. Huszti Szabolcs és Juhász Roland visszavonultak, Armin Hodzic, Gundel-Takács Bence, Nyári Patrik, Tamás Olivér, Zeke Márió és Zsóri Dániel pedig kölcsönbe távoztak. A nyári felkészülést Elek Ákos és Futács Márkó az NB III-as csapatunkkal kezdték el.

Természetesen nem csak távoztak a Viditől, hanem érkeztek is játékosok a nyár folyamán: Alef Ciprusról, Evandro és Rúben Pinto Bulgáriából, Emil Rockov Szerbiából, Budu Zivzivadze pedig Mezőkövesdről igazolt a Vidibe. Bolla Bendegúz kölcsönből tért vissza Zalaegerszegről hozzánk.

Bükfürdőn edzőtáboroztunk

A korábbi évekkel ellentétben, a pandémia miatt ezúttal csapatunk nem utazott el Ausztriába edzőtáborozni. Július 25-től augusztus 4-ig Bükfürdőn készült a csapat és ez idő alatt négy felkészülési meccset is játszottunk, valamennyi döntetlennel zárult (a Haladás ellen 0-0, a Slovan Bratislava ellen 2-2, az NS Mura ellen 1-1, az NK Nafta Lendva ellen 2-2).

Az EL-ben a playoff-ig meneteltünk

A pandémia miatt a nemzetközi kupameccsek selejtezőiben a továbbjutás mindig egy meccsen dőlt el. A Bohemian FC ellen hazai pályán 1-1-et játszottunk, büntetőkkel 4-2-re nyertünk. A következő körben a Hibernians FC ellen sikerült idegenben 1-0-ra nyernünk. A harmadik körben a francia Stade de Reims ellen 0-0-át játszottunk a MOL Aréna Sóstóban, büntetőkkel 4-1-re győztünk, így bejutottunk az EL playoff-ba, ahol a belga Standard Liège megállított bennünket, idegenben 3-1-es vereséget szenvedtünk, így nem sikerült bejutnunk a csoportkörbe.

Értékes pontokat hullajtottunk a bajnokságban, a MOL Magyar Kupában magabiztosan jutottunk tovább

Két döntetlennel kezdtük a szezont, Zalaegerszegen 3-3-at, hazai pályán a Paks ellen pedig 1-1-et játszottunk. Ezután zsinórban három meccset is sikerült megnyernünk, de aztán októberben újabb értékes pontokat hullajtottunk a Budapest Honvéd és a Ferencváros ellen. A téli szünetet a 2. helyen töltöttük, de hátrányunk tetemes (12 pont) volt a listavezető FTC-vel szemben.

A MOL Magyar Kupában két meccset játszottunk ősszel, mindkettőt magabiztosan megnyertük: Tiszaföldváron 5-0-ra, Gárdonyban 4-1-re győztünk. Utóbbi mérkőzésen súlyos sérülést szenvedett első számú kapusunk, Kovácsik Ádám, aki a szezon teljes hátralévő részét kénytelen volt kihagyni.

Csapatunkkal kapcsolatos hír, hogy 2020 októberében Nego Loic magyar válogatott lett, alig egy hónappal később pedig óriási szerepet vállalt abban, hogy a nemzeti csapat kijutott az Eb-re.

Horvátországban edzőtáborozott januárban a Vidi

A koronavírus-járvány miatt sokéves hagyományt szakított meg csapatunk és ezúttal nem Spanyolországba, hanem a szomszédos Horvátországba utazott edzőtáborozni a Vidi január 6-16 között, ahol öt felkészülési meccs várt a játékosokra. Két győzelem (a Rijeka ellen 1-0, az Orijent ellen 6-2) és egy döntetlen (az Osijek ellen 2-2) mellett kétszer kikaptunk (a Sturm Graztól 3-1-re, a Dinamo Zágrábtól 2-1-re).
A téli átigazolási időszakban Samy Bourard Hollandiából, Dárdai Palkó Németországból igazolt a Vidibe, míg Tordai Árpád Romániából érkezett hozzánk kölcsönbe. Boban Nikolov és Futács Márkó végleg távoztak, Géresi Krisztián pedig kölcsönbe igazolt Felcsútra.

Gyengén kezdtük a tavaszt, februárban távozott Márton Gábor, akit ideiglenesen Szalai Tamás váltott a kispadon, április 1-től pedig Szabics Imre lett a Vidi vezetőedzője

A 2021-es évet történelmi sikerrel kezdtük, Újpesten győztünk 5-0-ra - korábban még soha nem szereztünk 5 gólt a Megyeri úton NB I-es bajnokin. A folytatásban azonban kikaptunk a Kisvárdától, a Budapest Honvédtól, az FTC-től és az MTK-tól is, így februárban távozott a Vidi kispadjáról Márton Gábor. Helyét ideiglenesen Szalai Tamás vette át, akinek a vezetésével sikerült kilábalni a gödörből és többek közt a Ferencvárost is legyőztük idegenben a MOL Magyar Kupában. Április 1-jén vette át a Vidi szakmai munkájának irányítását Szabics Imre, akit két egykori játékosunk, Juhász Roland és Torghelle Sándor segít. Az új edzői stáb irányításával a szezonból hátralévő 7 bajnoki meccsből ötöt megnyert a Vidi, egy döntetlen mellett pedig egy vereséget szenvedtünk. A szezon végén a bajnokságban a 3. helyet szereztük meg az FTC és a Puskás Akadémia mögött.

Szépségtapasz lett volna, ha sikerül megnyernünk a MOL Magyar Kupát, erre pedig jó esélyünk volt, hiszen a döntőben az ellen az Újpest ellen játszottunk, amelyet a bajnokságban háromszor is sikerült kiütnünk (5-1, 5-0, 4-0). A kupadöntőt azonban a 2x15 perces hosszabbításban szerzett góllal az Újpest nyerte meg 1-0-ra, amely az utolsó 20 percet kettős emberelőnyben játszhatta le.
 

Szerző: MOL Fehérvár FC

További hírek