TUDÓSÍTÁS

1-0-s siker az NK Dekani elleni edzőmérkőzésen

Nicolas Stefanelli első félidőben szerzett góljával győztük le szlovén ellenfelünket.

A csütörtöki, FC Hebar elleni 5-2-es siker után szombaton újra edzőmeccsen lépett pályára csapatunk. A Kranjska gorai edzőtábor második felkészülési mérkőzésén a szlovén másodosztályú NK Dekani volt az ellenfelünk.

Barátságos, 2024-2025, Felkészülési mérkőzések, Nyári- és őszi barátságos mérkőzések

13 július szombat

Fehérvár FC
  • Stefanelli

1-0

Kranjska Gora Stadion Kranjska Gora

NK Dekani

Fehérvár FC

Dala Martin (Veszelinov Dániel 60') - Simut Mario, Huszti András, Kasper Larsen, Kecskés Máté (Spandler Csaba 56') - Kovács Bence, Pető Milán - Babos Bence (Bedi Bence 56'), Nicolas Stefanelli, Berki Marcell (Csongvai Áron 32') - Kovács Patrik (Nejc Gradisar 56')

NK Dekani

Gabric Darko - Kodarin Rene, Cerovec Denis, Bracko Nejc, Amarachi Bede, Mestric Kristijan, Florenin Mark, Burin Matija, Zonta Tadej, Nwachukwu Prosper, Zabkar Zan

Játékvezetők

Tilen Celjer

Erazem Pahulje, Nik Jost

Pető Tamás vezetőedző ezúttal a Dala - Simut, Huszti, Larsen, Kecskés - Kovács B., Pető - Babos, Stefanelli, Berki - Kovács P. tizenegyet küldte pályára, a cserepadon Veszelinov, Spandler, Csongvai, Bedi és Gradisar kapott helyet.

Az első lehetőség a mieink előtt adódott. Az 5. percben Kovács Patrik jobb oldali beadása Petőt találta meg, aki egy igazítás után, 16 méterről kevéssel tekert fölé. A 9. minutumban Babos már kaput talált: egy szögletet követően, a 16-oson belülről leadott lövését Gabric kapus magabiztosan fogta. A játékrész első felében a Vidi támadott többet, a szlovének kontrákkal próbáltak helyzeteket kialakítani, nem sok sikerrel.

A 18. percben megélénkült a mérkőzés: előbb Nwachukwu jobb oldali beadása suhant el a lábak előtt, majd egy perccel később a kilépő Kovács Patrik a kapufa segítségével helyezett a hálóba, ám leshelyzet miatt a Dekani jöhetett szabadrúgással. A 32. minutumban a megsérült Berkit Csongvai váltotta.

A 36. percben megszereztük a vezetést: Simut jobb oldali beadását még kifejelték a védők, a kipattanót Stefanelli vágta a jobb alsóba (1-0)! Argentin támadónk a hajrában is veszélyeztetett: remek cselekkel három védőt is becsapott, 18 méteres lövése elkerülte a felső sarkot.

A második félidőt agilisabban kezdte az NK Dekani. Az 50. percben Mestric kilépett a bal oldalon, Dala bravúrral védte a ziccert. Zabkar előtt adódott a következő lehetőség, tekerése mellé szállt. Az 56. percben Pető Tamás cserékkel frissítette csapatunkat: Kecskés, Babos és Kovács Patrik helyére Spandler, Bedi és Gradisar érkezett. Szlovén támadónk nem tétlenkedett, pár percnyi játékot követően, labdaszerzése után egyedül tört kapura, Gabric hatalmasat védve szögletre mentett. Újabb csere következett, az utolsó harminc percre Dalát Veszelinov váltotta a kapuban.

A hajrához közeledve Csongvai szabadrúgásait jegyezhettük fel, két kísérletét is védte a Dekani kapusa. A végére még egy helyzet maradt: a 90. percben labdát szerzett ellenfelünk, és két lövéssel is megpróbáltak kiegyenlíteni, ám Veszelinov nagy bravúrral kikapta a léc alól a labdát Andreas Az próbálkozásánál.

Az eredmény nem változott, csapatunk második felkészülési mérkőzését is megnyerte az edzőtáborban, így továbbra is hibátlan mérleggel állunk a felkészülési időszakban. Legközelebb szerdán a Göztepe ellen lépünk pályára Bledben, ami egyben a főpróbát is jelenti majd csapatunk számára a Konferencia Liga selejtezői és a bajnoki rajt előtt.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek