RENATO NETO:

"Ugyanolyan profi körülmények vannak a Vidinél, mint a Sportingnál"

Brazil középpályásunk nem csak a Vidiről árulta el véleményét, hanem a magyar bajnokságról is, valamint azt is megosztotta velünk, hogyan alakul számára a téli szünet.

"Hivatalosan ugyan a Sporting játékosa vagyok, de jelenleg a Vidi sikereiért teszek meg mindent, ezért dolgozom minden nap nagyon keményen. A Sporting egy nagyon profi klub, profi körülményekkel és profi szakemberekkel. Roppant kellemes meglepetés volt számomra, hogy egy, a nemzetközi porondon kevésbé jegyzett klubnál is hasonlóan magas színvonalon zajlik a munka, mint Portugáliában. A szakmai stáb valamennyi tagja nagyon felkészült, az edzések intenzitása semmivel sem alacsonyabb, mint amilyenhez Lisszabonban hozzászoktam. A csapattársak is nagy szeretettel és barátsággal fogadtak, a beilleszkedésem tulajdonképpen zökkenőmentes volt, ezek miatt is dolgozom boldogan és teljes szívvel a Vidiért."

"A magyar bajnokság színvonala jobb, mint amire számítottam, de azért lehet még fejlődni, sőt kell is. Ehhez azonban úgy érzem, minden adott, hiszen remek képességű labdarúgók szerepelnek az NB I-ben, így biztos vagyok abban, hogy a következő években tovább erősödik a bajnokság színvonala. Ősszel mindannyian megtapasztalhattuk, hogy mekkora különbség van egy nemzetközi kupameccs és egy NB I-es bajnoki között. Az Európa Liga csoportkörében a Sporting is az ellenfeleink között volt, azonban most, hogy a Vidi játékosa vagyok, ez a két meccs is ugyanolyan volt számomra, mint az összes többi. Nem volt bennem plusz bizonyítási vágy, hiszen minden mérkőzésre úgy szaladok ki a pályára, hogy tudásom legjavát akarom nyújtani. Visszatérve a Vidihez, nagyon jól érzem magam itt. A kölcsönadási szerződésem júniusig szól, vagyis tavasszal is itt fogok játszani. Most azonban a pihenésé lesz a főszerep. A téli szünet első napjait Belgiumban fogom tölteni, innen pedig a barátnőmmel és a kislányommal hazautazunk Brazíliába, ahol másfél éve nem jártam, így a családom még nem is láthatta személyesen a gyermekemet. Szóval nem csak én várom nagyon, hogy újra otthon lehessek, hanem családom is" - nyilatkozta honlapunknak Renato Neto.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek