KOMJÁTI ANDRÁS:

"Összességében elégedett vagyok a csapat őszi teljesítményével"

A Vidi II vezetőedzője, Komjáti András reális célnak tartja, hogy szezon végén dobogós helyen végezzen a csapat.

Második helyen telel a Vidi II az NB III-ban a Budaörs mögött. Elégedett a fiatalok teljesítményével?

Elégedett sosem lehet az ember, de úgy gondolom, összességében jó őszi szezont tudhatunk magunk mögött. A bajnokság elején tapasztalt nehézségeket gyorsan sikerült leküzdenünk. A játékosok megértették, hogy az NB III-ban is teljesíteni kell. Örülök annak, hogy mindenki a maximumot próbálta nyújtani a pályán, valamint az edzéseken is. Két-három embernél nagy előrelépés tapasztalható, de valamennyi futballista fejlődött az elmúlt fél évben.

Melyik mérkőzésen nyújtotta a csapat a legjobb teljesítményt?

A Jászapáti elleni idegenbeli meccsen nyújtotta a legjobb teljesítményt a csapat. Egy olyan együttes otthonában sikerült kiütéses győzelmet szereznünk, melynek keretében több korábbi rutinos NB I-es labdarúgó szerepel. Ezenkívül szinte valamennyi hazai meccsünkön jól szerepeltünk, a Budaörs tudott csak nyerni Felcsúton, amúgy az összes meccsünket megnyertük otthon.


Ősszel több NB III-as játékos is lehetőséget kapott a Vidi első csapatában Ligakupa-mérkőzéseken. Hogy értékeli ezeknek a játékosoknak a teljesítményét?

Valamennyi játékos, aki bizonyítási lehetőséget kapott arra, hogy pályára lépjen az első csapatban, élt vele. Mindenki tisztességesen helytállt, bizonyítva, hogy képesek vagyunk felvenni a versenyt olyan csapatok ellen is, akik magasabb osztályban szerepelnek. Ezek a mérkőzések a játékosok fejlődésének szempontjából fontosak és hasznosak voltak.

Hogyan alakul a csapat programja a következő időszakban?

Pénteken edzünk idén utoljára, ezt követően mindenki jól megérdemelt szabadságát tölti. Január 9-én kezdődik a felkészülés. Sok edzőmeccset fogunk játszani télen, főleg NB II-es csapatok ellen, hiszen csak úgy tudunk fejlődni, ha nálunk erősebb csapatok ellen lépünk pályára. Megmérkőzünk többek közt az NB II őszi bajnokcsapatával, a Puskás FC-vel, de játszunk edzőmeccset a Honvéd II, az Újpest II és a Vác ellen is.

Reális cél az, hogy a szezon végén is a dobogón végezzen a Vidi II az NB III-ban?

Úgy gondolom, igen, a célunk mindenképpen ez. A dobogós helyezés ezzel a kerettel, ebben a bajnokságban elérhető. Persze nagy kérdés, hogy milyen változások lesznek a keretben a télen. Nem elképzelhetetlen, hogy két-három játékos, aki végig jó teljesítményt nyújtott ősszel, felkerül az NB II-es Puskás FC keretébe. Ebben az esetben gondoskodnunk kell az ő pótlásukról, de ez még a jövő zenéje.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek