"Nagyszerű csapatba kerültem"

A spanyolországi edzőtábor végeztével, immár Székesfehérváron beszélgettünk új játékosunkkal, Jeff Silvával.

- Nagyon élveztem a spanyol edzőtábort. Igaz, hogy kemény edzéseink voltak, de úgy érzem, egy nagyszerű csapatba kerültem. Nem csak a körülmények, de az elvégzett munka is első osztályú volt. A saját teljesítményemről annyit, hogy a felkészülési mérkőzéseken egyelőre csak a tudásom 60-70%-át tudtam megmutatni. Ennek egyik oka, hogy még barátkoznom kell a mostani posztommal, hiszen korábban sokkal többet segíthettem a támadásokban. Védőként is rendszeresen részt vettem az akciók kialakításában. Biztos vagyok benne, hogy mire hazaérkezünk a törökországi edzőtáborból, már sikerül 100%-osan ellátnom azt a feladatot, amivel Paulo Sousa vezetőedző megbíz engem.


A csapattársaimmal sokat beszélgettem arról Spanyolországban, hogy milyen a magyar NB I. Tudom, hogy két fővárosi csapat a legnépszerűbb Magyarországon. Azt is tudom, hogy 9 pont a hátrányunk a korábbi évek bajnokcsapatával szemben, ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy feladnánk a tavaszi szezont, sőt! Kettőzött erővel fogunk harcolni, hogy a szezon végén mi álljunk a tabella élén. Nagyon kíváncsi vagyok, mennyire szeretik a focit az emberek Székesfehérváron. Alig várom, hogy tétmérkőzésen bemutatkozhassam a Sóstói Stadionban. Bízom benne, hogy szurkolóink minden hazai mérkőzésen fantasztikus hangulatot fognak a stadionba varázsolni, és hogy idegenbe is rendszeresen elkísérnek majd minket.
Korábban, amikor Szerbiában játszottam, már láttam havat, azonban ilyen hideget még soha életemben nem tapasztaltam, mint amilyen a napokban itt, Magyarországon van. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen hideg is lehet a Földön bárhol. Ez egy teljesen új élmény számomra, remélem néhány hét múlva már ismét 0 fok fölött lesz a hőmérséklet. - fejezte be mosolyogva a beszélgetést Jeff Silva.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek