POLONKAI ATTILA:

"Nagyon jó felfogású, ügyes játékosok alkotják a csapatot"

A Puskás FC csapatkapitánya értékelte honlapunknak az őszi szezont.
 

Az első helyen várjátok a folytatást. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy remekül sikerült az őszi szezon.

Valóban elégedettek lehetünk - mondta el honlapunknak Polonkai Attila. - Számomra a legnagyobb örömet az jelentette, hogy nem kerültünk egyszer sem hullámvölgybe, egyenletes, jó teljesítményt nyújtottunk. A csapat védekezése végig stabil volt, ennek is köszönhető, hogy ősszel csupán kilenc gólt kaptunk. Harminchat lőtt gólunkkal pedig a mezőny legeredményesebb csapata vagyunk, vagyis a támadójátékunk kiváló.

Pedig nem volt könnyű dolgotok, hiszen sok új játékos érkezett a csapatba nyáron - például te is -, ennek ellenére már az első edzőmeccsen úgy tűnt, mintha évek óta együtt futballoznátok.

Tényleg sikerült gyorsan igazi csapattá kovácsolódnunk, de ebben óriási szerepe volt Benczés Miklósnak is, aki nagyszerűen találta meg az egyensúlyt a fiatalabb és a rutinosabb játékosok között. Korábban sosem voltam csapatkapitány, talán csak néha-néha beugróként, vagyis számomra is új volt ez a szerepkör. Úgy érzem, hogy a fiatal játékosok mindenben maximálisan partnerek, sosem alakult ki csapaton belül semmiféle konfliktus. Örülök annak is, hogy megfogadják azokat a tanácsokat, amiket mi, rutinosabb játékosok adunk. Itt jegyezném meg, hogy csapatkapitányi teendőim ellátásában nagy segítségemre van Tóth Balázs és Zsolnai Róbert is. Összességében a keret valamennyi labdarúgójáról elmondható, hogy nagyon jó felfogású, ügyes játékos.

Melyik volt ősszel a legemlékezetesebb mérkőzésed?

Több emlékezetes meccset is játszottunk. Szerintem az egyik legfontosabb meccsünk a nyitófordulóban, a Csákvár elleni találkozónk volt, hiszen idegenben arattunk szép győzelmet, ami megalapozta az őszi szezonunkat. De szintén nagyon emlékezetes meccseket játszottunk a Kozármisleny és a Tatabánya ellen is, hiszen mindkét alkalommal hátrányból sikerült fordítanunk.

Nyomon követted ősszel a Vidi nemzetközi szereplését?

Természetesen figyelemmel kísértem korábbi csapatom szereplését az Európa Ligában, és nagyon örültem a Vidi nagyszerű eredményeinek.

Amikor legutoljára beszéltünk, akkor mesélted, hogy elkezdted az UEFA B licensz-tanfolyamot. Van ezzel kapcsolatban fejlemény?

Igen, sikerült megszereznem az edzői papírt. Egyelőre azonban még nem foglalkoztat az edzői pálya. Amíg lehet, addig focizni szeretnék, utána pedig szívesen foglalkoznék gyerekekkel. Arra viszont kevés esélyt látok, hogy egyszer felnőtt csapat mellett legyek edző, úgy érzem, nincs hozzá habitusom.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek