VISSZHANG

"Európa figyelmét felkeltő nagy siker” - visszhangok a PSG - Vidi után

"Fehérvár meghódította Párizst” - a franciák a Videotonnak olléztak. Korabeli tudósításokból szemezgettünk.

Ragyogó győzelmet hozott a Paris Saint-Germain elleni összecsapás, "Európa figyelmét felkeltő nagy siker” született a Parc des Prince stadionban - méltatta cikkében a Népsport a 4-2-es Videoton fölénnyel végződő mérkőzést.

Kovács Ferenc ezúttal is meglehetősen higgadtan értékelte meccset: "Nagyszerűen sikerült…” Ennél azért sokkal több volt! Soha idegenben még nem ünnepelték ugyanis így a Videotont: a negyedik gól után a franciák már Csongrádiék minden megmozdulása után hangosan olléztak.

A PSG Európa-bajnok sztárjátékosa, Couriol a következőképpen nyilatkozott a meccset követően: "Szeretnék Videoton játékosokkal együtt futballozni!” A fehérvári csapat egyértelműen meghódította Párizst, és fegyelmezett, rendkívül tudatos, valamint jól szervezett játékával kivívta a tiszteletet.

A mérkőzés másnapján a párizsi magyar nagykövet ünnepi fogadáson vendégelte meg Videotont, a Champs Elysées-n álló követségi épületben. „Büszke vagyok, hogy ilyen nagy örömet szereztek a magyaroknak” - emlékszik vissza köszöntő szavaira Horváth Gábor, klubunk legendája, az UEFA Kupa-döntős csapat tagja.

 

Szerző: Vidi.hu

További hírek