Villáminterjú a Manchester City játékos-megfigyelőjével

A 14-szeres észak-ír válogatott védő, Barry Hunter elmondta, hogy a Puskás-Suzuki Kupa mára egy Európa szerte elismert nemzetközi tornává nőtte ki magát.

A hétvégén rendezik meg negyedik alkalommal Felcsúton és Székesfehérváron a Puskás-Suzuki Kupát. Ebből az alkalomból készítettünk exkluzív interjút Barry Hunterrel, aki munkája során rendszeresen találkozik fiatal, tehetséges játékosokkal.

"A Puskás-Suzuki Kupa mára már Európában egy ismert és elismert nemzetközi torna az U 17-es korosztály számára" - mondta honlapunknak Barry Hunter (a képen jobbra)

Ön, mint a Manchester City játékosmegfigyelője, minden bizonnyal nyitott szemmel jár a világban, főleg ha fiatal, tehetséges labdarúgókról van szó. Mi a véleménye, Magyarország         U 17-es csapatai, vagy az U 17-es válogatott közelebb jár az európai élvonalhoz, mint a felnőtt csapataink, vagy inkább távolabb?
Az a tapasztalatom, hogy nincs olyan nagy különbség az európai országok U 17-es csapatai között, mint amilyen különbségek a felnőtt csapatok játéktudása és eredményessége között van. Magyarországon remek utánpótlás-nevelés zajlik, sok tehetséges fiatal játékos van az Önök országában. Nem véletlen, hogy az elmúlt években egyre több fiatal futballista került Magyarországról külföldre, elsősorban Angliába és Németországba.

Hallott Ön az idén negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Puskás-Suzuki Kupáról, mely egy U 17-es nemzetközi futballtorna?
Természetesen hallottam róla. Sőt, nem csak én hallottam a tornáról, de mára már ez egész Európában egy ismert és elismert nemzetközi torna az U 17-es korosztály számára. Európa élcsapatainak U 17-es csapatai, valamint a magyar U 17-es bajnokság legjobb csapatai vesznek részt a tornán. Úgy gondolom ez a Videoton Puskás-Akadémia számára is egy remek lehetőség, hogy ilyen nemzetközi klubok utánpótlás csapatait láthatja vendégül évről évre, valamint a játékosoknak is jót tesz, hogy egy komoly nemzetközi tornán versenyezhetnek.

Author: Wéninger Ákos

More news