STATISZTIKA

Számokban játékosaink PAFC elleni teljesítménye

A 3-0-s felcsúti sikert hozó összecsapás után játékosaink egyéni mutatóit az Opta adatainak segítségével vizsgáltuk.

Csapatszinten az eddigi hét forduló második legmagasabb várható gólszámát hoztuk Felcsúton 1,67 xG-vel, mégsem tudtunk betalálni (csak a ZTE elleni hazai mérkőzésen elért 1,98 xG-érték volt ennél magasabb).

Összesen 11-szer vettük célba a kaput, 4-szer el is találtuk, mindegyik komoly helyzet volt (Pető Milán ziccere a mérkőzés elején, Bedi Bence és Nejc Gradisar közeli fejesei, illetve Bohdan Melnyik bombája a második félidőben).

Győztes párharcokban a mezőnyjátékosaink közül Spandler Csaba volt a legeredményesebb 85,7%-kal, másodikként Ivan Milicevic zárt 80%-kal. A sikerrel megvívott fejpárbajokat tekintve szintén Spandler zárt az élen 83,3%-kal, őt Csongvai Áron 80%-kal követte.

Visszaszerzett labdákban szintén Csongvai végzett az első helyen (5), Bohdan Melnyik előtt (4), őket a Holender Filip, Katona Mátyás, Spandler Csaba trió követte (3-3).

A sérüléséből felépült Kalmár Zsolt 2023 novembere óta először szerepelt tétmeccsen a Vidiben. Csereként 14 percet játszott, 7 passzából 5 sikeres volt, a sikeresen meghívott párharcokban 100%-kal zárt.

Author: Csik Tamás

Photo: fehervarfc.hu

More news