Ismerkedés a fehérorosz faggyal - Marko Nikolics szerint nagyon motiváltak a játékosok

Sajtótájékoztató vezetőedzőnkkel és Loic Negoval, valamint a meccs előtti utolsó tréning volt a csapat szerda esti programja Minszkben.

Csapatunk - magyar idő szerint - 11.30-kor érkezett meg Minszkbe szerdán. A reptérről a szállodába vezetett a játékosok útja, majd az ebéd és a délutáni pihenő után a fővárosi Dinamo stadionjában 17.00-tól tartotta meg a csütörtöki, BATE elleni EL-meccset felvezető sajtótájékoztatót Marko Nikolics vezetőedző és Loic Nego, majd 18.00-tól edzett a Vidi. (Másik két csoportellenfelünk, az angol Chelsea és a görög PAOK már játszottak a BATE vendégeként, hozzánk hasonlóan Minszkben szálltak meg akkor és a helyi Dinamo stadionjában tréningeztek, csak a mérkőzésre utaztak Bariszavba.)

Motivált Vidi fut majd ki a pályára

"Nagyon fontos meccs előtt állunk, egy komoly ellenféllel találkozunk. A BATE nagyobb tapasztalattal bír az európai porondon mint mi. Szeptemberben 2-0-ra nyertek ellenünk Budapesten, azóta azonban szereztünk 6 pontot és jelenleg a csoport második helyén állunk. Motiváltak vagyunk, a játékosokon látom, hogy várják már a meccset. Elmondtam többször, most is megerősítem, a csapatom igazi harcosokból áll, akik küzdeni fognak a jó eredményért, a klub sikeréért és a magyar futball sikeréért. Fejben és taktikailag is tökéletesnek kell lennünk a meccsen, csak úgy érhetünk el eredményt" - mondta a sajtótájékoztatón többek között Marko Nikolics.

"Minden mérkőzés fontos számomra, a hétvégi bajnoki is az volt, amit az én gólommal nyertünk meg és a csütörtöki is az lesz, most természetesen az a legfontosabb. Komolyan készültünk a BATE ellen, hiszen egy remek együttesről van szó, akik nagy tapasztalattal bírnak az EL-ben, de úgy érzem, készen állunk az összecsapásra. Nyilván van nyomás a csapaton, de ez így is van rendjén. Ha megvalósítjuk az edzőnk által kért dolgokat a pályán, el tudjuk érni a céljainkat, ahogy ezt már eddig is többször bizonyítottuk. Minden körülményre fel vagyunk készülve, a foci része, hogy egyszer melegben, egyszer hidegben játszunk. Persze nem minden nap kell mínusz 10 fok körüli hőmérsékletben fociznunk, de nem lesz gond ezzel" - fogalmazott Loic Nego.

Edzés a fagyban

18.00-tól már a pályán voltak a játékosok, hogy a meccs előtti utolsó gyakorlás keretén belül ismerkedjenek egy kicsit a fehérorosz időjárással is. A hőmérő higanyszála a szerdai edzésen "még csak" mínusz 6 fokot mutatott Minszkben, de csütörtök estére, Bariszavba ennél hidegebbet jósolnak.

A tréning első, sajtónyilvános 15 percében labdás bemelegítést láthattunk.

A BATE - Vidi EL-csoportmérkőzés csütörtökön 18.55-kor kezdődik majd Bariszavban, melyről szokás szerint élő, szöveges tudósítást olvashatnak majd a molvidi.hu-n! 

Author: Molvidi.hu

Photo: molvidi.hu