Hatalmas csatában maradt alul a bronzmeccsen a Vidi

Mózner János csapata remekül kezdett, tíz perc alatt két gólt rúgott, de sajnos a Pana még az első félidőben kiegyenlített, majd a szünet után a győztes gólt is megszerezte.

Puskás-Suzuki Kupa 2011 - döntő

Bp. Honvéd - Real Madrid 1-1 (1-1) tizenegyesekkel 5-4
Góllövő: Machalek Marcell illetve Cristian Bristol

A Real kezdett jobban! A nyolcadik percben Sergio Balaguerrel szemben szabálytalankodtak, a jogos

Egyéni díjazottak
Nikolaos-Iakovos Giannitsanis lett a PUSKÁS-SUZUKI KUPA gólkirálya 3 góllal, a jutalmat, a kártyafüggetlen iPhone készüléket Puskás Ferenc özvegyétől, Bözsi nénitől és Mészáros Lőrinctől, a Puskás Akadémia elnökétől vehette át. A legjobb mezőnyjátékosnak járó díjat a Real Madrid csapatkapitánya, Cristian Benavente Bristol Székesfehérvár polgármesterétől, Cser-Palkovics Andrástól és a Puskás Akadémia szakmai igazgatójától, Gellei Imrétől vette át. A legjobb kapusnak járó díjat a tornagyőztes, Budapest Honvéd kapusa, Hernádi István vehette át Urbán Lászlótól a Magyar Suzuki zrt vezérigazgató-helyettesétől és Czene Attila sportügyekért felelős államtitkártól. A tornagyőztes, Budapest Honvéd együttese az aranyérmeket a Kovács Ferenctől, Hisashi Takeuchitól, Czene Attilától, Puskás Ferencnétől és Mészáros Lőrinctől vehette át.

szabadrúgást Cristian Bristol a 16-os csücskéről csavarta a jobb felső sarokba, Hernádi István tehetetlen volt. A folytatásban a Real nyomasztó fölényben futballozott, de könnyelműen bánt a helyzeteivel. A Honvéd az első valamire való lehetőségéből kiegyenlített: Lőrinczy Attila szöglete után Nikola Pantovic fejesét bravúrral védte Ramos kapus, a kipattanót Machalek Marcell közelről helyezte a Real kapujába.

A szünet után sokkal bátrabban futballozott a Honvéd vagy a Real vett vissza a tempóból. Az 58. percben mindenesetre hatalmas lehetőséghez jutott a Honvéd: Lőrinczy szép labdával indította Pantovicot, akit utolsó emberként Munoz leraántott. Kassai Viktor kiállította a Real-bekket. Majd a 67. percben újra villant a piros! Pardeza csúnyán beleszállt Machalekbe, Kassai már nyúlt is a zsebébe és felmutatta a madridi középpályásnak.

A kettős emberelőny birtokában a Honvéd támadott, de nagyon nem kockáztatott, így az eredmény már nem változott. A Honvéd kezdte a tizenegyes rúgásokat. Karacs Péter belőtte, Cristian Bristol belőtte, Szilvási Péter is belőtte, Alejandro Gimenez kísérletét Hernádi István hárította, Lőrinczy Attila belőtte, Pedro González belőtte, Daru Bence belőtte, Rafael Cardona belőtte. Filip Holender belőtte. Tizenegyesekkel 5-4-re győzött a Honvéd és megvédte bajnoki címét.

Puskás-Suzuki Kupa 2011 - bronzmeccs

Videoton Puskás Akadémia-Panathinaikosz 2-3 (2-2)
Gólszerző: Pápai, Hudák illetve Anasztaszopulosz, Andreopulosz, Ntagrasz

Videoton Puskás Akadémia: Wittner – Menyhért, Pálinkás, Pápai, Bartal, Halász, Kiprich, Hudák, Alex, Barcsay, Zimmerman

Panathinaikosz: Anagnasztasztopulosz – Vosdu, Andreopulosz, Sztamatakisz, Ntagrasz, Huhumisz, Giannitszanisz, Muzakitisz, Anasztaszopulosz, Rizvanisz, Kasztrati

csere: Menyhért helyett Gubacsi, Alex helyett Paudits, Ntagrasz helyett Ymerai, Pálinkás helyett Géresi, Giannitszanisz helyett Thanailakisz, Kiprich helyett Prokics

Alex villogott az első félidő elején, lövésből, fejesből is veszélyes volt, de mégsem ő, hanem egy védő, Pápai Patrik szerezte meg a vezető gólt az ötödik percben. Egy begyakorolt szögletvariáció után Hudák Martin ívelt középre, érkezett Pápai Patrik az ötösön a földre fejelt labdáját már csak a gólvonalon túlról tudta visszakanalazni a Pana-védője, 1-0.Öt perc múlva jött a második gól. Hudák Martin kapott vissza pontosan egy kényszerítőt és elegánsan lőtt a kapuba, tizenöt méterről, 2-0.

A 27.percben szépített Evangelosz Anasztaszopulosz hatalmas lövést küldött 25 méterről Wittner Máté kapujába., 2-1. A 39. percben egyenlített a Pana: Kirjakosz Andreopulosz lőtt egy pattogós oldalszabadrúgást a kapunkba, 2-2.

A szünet után Giannitszanisz lőhette volna be a görögök vezető találatát, de a gólkirály-jelölt lövését s védelem blokkolta. az 59.percben megszületett a Pana harmadik gólja: egy felívelt szabadrúgás után eltolódott a védekezésünk, a balszélső posztján helyezkedő Ntagraszra nem maradt emberünk: a Pana embere pedig tizenhatról az alsó sarokba lőtt. A 66. percben majdnem összejött az egyenlítés: Hudák Martin lőtt sistergős lövést a felső kapufára. Majd az utolsó percben Prokics Dániel testéről pattant fölé egy betett labda.

2011-ben a Panathinaikosz szerezte meg a PUSKÁS-SUZUKI KUPA harmadik helyet, akadémista csapatunk a tavalyhoz képest egy helyet javítva negyedik lett.

Puskás-Suzuki Kupa 2011 - mérkőzés az 5. helyért
Ferencváros-Hagi Akadémia 1-1 (0-1), tizenegyesekkel 4-2
Gólszerző: Kárász illetve Nikolov

Ferencváros: Rácz, Herczeg, Girán, Bokányi, Csanálosi, Kárász, Lepkó, Kokenszky, Bartha, Kapcsos, Korhut

Hagi Akadémia: Hintascu – Hodorogea, Teodorof, Balasa, Atanasoe, Nikolov, Vina, Babu, Buziuc, Boitos, Farin.

csere: Korkut helyett Erdei, Bokányi, Horváth Á., Lepkó helyett Schön, Kokenszky helyett Kónya, Bartha helyett Bilacsics, Vina helyett Tirnovan

Heves mezőnyjáték folyt a pályán, a Fradi megpróbált nekirontani ellenfelének, a Hagi Akadémia azonban nem ijedt meg a Fraditól. Girán Máté révén mégis a Fradinak volt az első komoly helyzete, de a védő a lécre csúsztatott. A Hagi Akadémia szellemes kombináció végén a 20. percben szerzett vezetést, a csapatkapitány, Boban Nikolov lőtt 14 méterről keményen Rácz Gergő kapujába.

A második félidőben Csanálosi Patrik szabadrúgása volt veszélyes, de Hintascu szögletre tenyerelte a labdát. A Fradi próbálta átvenni az irányítást, de csak labdabirtoklási fölényig jutott, egészen a 60. percig, amikor egy szöglet után Erdei Vince középre fejelt labdájára Kárász Krisztián szintén fejjel juttatta a kapuba a labdát. Nem késett sokat a válasz: Catalin Farin lövését nagy bravúrral védte Rácz Gergő. A Fradi erőlködött, a román csapat kontrázott. Az eredmény már nem változott.

A 11-espárbajban Schön Olivér belőtte, Alexandru Tirnovan kihagyta, Erdei Vince belőtte, Adrian Boitos belőtte, Horváth Ákos belőtte, Catalin Farin kihagyta, Girán Máté belőtte a maga büntetőjét, így a Fradi 4-2-re nyert és az ötödik helyen végzett a tornán.

(forrás: pfla.hu)

Author: Wéninger Ákos

More news