ELLENFÉL-LES

Az ősszel klubrekordot döntő DVTK ellen játszunk vasárnap délután

Az idei szezonban eddig csupán a DVSC és az FTC tudta legyőzni a Diósgyőrt.

Nem kezdte jól a szezont a nyáron nagy változásokon keresztülmenő miskolci együttes. A korábban a Kecskemétet és Paksot is irányító vezetőedző, Tomiszlav Szivics az első négy fordulóban egy vereséget és három döntetlent ért el új csapatával, és ekkor még a tabella 13. helyén álltak a piros-fehérek. Ezt követően azonban olyan sorozatot produkáltak Elek Ákosék, amilyet még sosem láttak a diósgyőri drukkerek. Zsinórban hét bajnokit nyertek meg - ezzel új klubrekordot állítottak fel - ráadásul ezen a hét mérkőzésen még gólt sem kaptak! Az óriási menetelés eredményeként a 11. fordulót követően már a tabella második helyén tanyázott a DVTK, négy ponttal mögöttünk.

Az utolsó három fordulóban aztán valamelyest megtört a lendület, hiszen két idegenbeli döntetlen mellett egyszer kikaptak hazai pályán a Ferencvárostól, így az utolsó őszi forduló előtt holtversenyben a Haladással a tabella harmadik helyén állnak - és nem titkolt céljuk, hogy szezon végén is a dobogón legyen megtalálható a csapat.

A DVTK a Ligakupa "A" csoportját magabiztosan nyerte meg, ráadásul a legutolsó, Kisvárda elleni mérkőzésen igazi erődemonstrációt tartott Szivics együttese, hiszen kiütéses, 7-1-es diadalt arattak.

A miskolci gárda a Magyar Kupában is érdekelt még, igaz sokáig úgy tűnt, hogy az NB III-as Cigánd SE búcsúztatja a negyedik fordulóban a piros-fehéreket, 65 percig ugyanis két góllal vezettek, az utolsó 20 percben azonban három gólt lőtt a DVTK, így végül ők jutottak az ötödik fordulóba, ahol éppen velünk fognak megmérkőzni - néhány nappal a vasárnap délutáni rangadó után.

Az idei bajnokságban eddig Bacsa Patrik a legeredményesebb diósgyőri játékos a maga öt góljával. Négy találat szerepel Futács Márkó neve mellett, míg Nikházi Márk háromszor volt eredményes.

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news